Pizza de casă reușită începe întotdeauna cu un aluat bine făcut. Iar atunci când nu ai la îndemână drojdie proaspătă, drojdia uscată devine soluția simplă și eficientă pentru a obține un blat aerat, elastic și cu gust autentic.
Miercuri, 02.07.2025, 09:05
Drojdia este sufletul cozonacilor, al pâinii de casă și al multor aluaturi pufoase care îți umplu casa cu miros de sărbătoare. Alegerea între drojdia proaspătă și cea uscată poate influența atât gustul final al preparatului, cât și modul în care aluatul crește și se comportă în timpul dospirii.
Marti, 15.04.2025, 23:35
Chef Sorin Bontea a prezentat în cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, direct din bucătăria lui, o rețetă de pâine economică, cu doar un gram de drojdie.
Chef Sorin Bontea a prezentat rețeta lui de pâine preferată, la care folosește doar un gram de drojdie.
Preţurile la majoritatea alimentelor au crescut în ultimele trei luni, arată statisticile Institutului Naţional de Statistică. Cele mai mari creşteri sunt la fructe proaspete şi cartofi, de peste 10%. S-au scumpit şi carnea de porc, făina, fasolea, peştele, măşlaiul, uleiul.
Vineri, 10.04.2020, 12:37
România a interzis toate exporturile de cereale, ulei şi tot ce ţine de panificaţie pe durata pandemiei. Prevederea este cuprinsă în ordonanta militară numărul 8, care a fost prezentată în miez de noapte de ministrul de interne Marcel Vela.
Vineri, 10.04.2020, 11:54
Toată lumea știe că drojdia este un ingredient de bază atunci când dorim să facem pâine, cozonaci, cornuri și alte delicii culinare. Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă pui drojdie îmn pământul din ghivecele cu flori sau plante?
Marti, 07.04.2020, 12:06
Fabrica de drojdie Rompak Paşcani, care produce drojdie de panificaţie sub licenţa Pakmaya, anunţă într-un comunicat că nu a majorat preţul diferitelor sortimente de drojdie fabricate şi lucrează la capacitate maximă, pentru a se asigura că drojdia Pakmaya ajunge pe rafturile tuturor magazinelor din ţară.
Marti, 31.03.2020, 12:02
Cu toții folosim în bucătărie agenți de creștere pentru aluaturi, dar este important să știm și cum să-i folosim corect, care sunt diferențele dintre aceștia și care sunt reacțiile lor benefice pentru aluaturi. De aceea am apelat la specialiști în cofetărie și panificație pentru lămuriri.
Luni, 30.03.2020, 16:05
Rețetă de pâinici de casă fără drojdie
Duminica, 29.03.2020, 11:17
Pentru că, în această perioadă când suntem nevoiți să stăm în casă, avem mai mult timp de gătit, iar principalul preparat culinar, nelipsit de la masă, este pâinea, Chef Munti a prezentat la Star Matinal o rețetă de turte la tigaie cu praf de copt în loc de drojdie.
Chef Munti a pregătit la Star Matinal o reţetă tradițională, turte de casă fără drojdie.
Duminica, 22.03.2020, 10:50
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a pregătit, ne propune să încercăm o rețetă de pâine fără drojdie, mult mai rapidă, mai sănătoasă și mai spornică.
Se știe de ceva timp că pâinea cu maia este mult mai sănătoasă, este mult mai bogată nutritiv, este plină de minerale și vitamine, spre deosebire de pâinea cu drojdie.
Marti, 11.02.2020, 11:46
Pâinea cu maia are un indice glicemic mai scăzut decât pâinea făcută cu drojdie. Minerale precum fierul, zincul și magneziul din cerealele integrale sunt mai ușor asimilate atunci când pâinea este făcută cu maia.
O femeie a decis să mănânce un cub de drojdie topită și apoi a băut un pahar de apă. A așteptat câteva minute, dar ceea ce a urmat a fost complet neașteptat!
Miercuri, 18.04.2018, 13:18
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine făină, drojdie, busuioc, semințe de dovleac, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Happy".
Dacă vrei să scapi de senzația de foame ce te împiedică mereu să ajungi la silueta dorită, atunci acesta este trucul perfect pentru tine.
Joi, 20.07.2017, 08:23
Vine vara și avem un truc special pentru tine, care te va scapa de multe bătăi de cap. O dată cu creșterea temperaturilor, apar și insectele ce ne fac viața imposibilă. Dacă noaptea te lupți cot la cot cu țânțarii, ziua nu mai știi cum să scapi de muștele băgăcioase. Dar poți remedia situația printr-o metodă mai mai puțin convențională.
Joi, 12.05.2016, 10:20
Secretul stă în...drojdie. Jim Koch, co-fondator al Boston Beer Company, spune că ca el înghite o linguriţă de drojdie înainte de a bea o bere, iar acest lucru îl face să nu se mai îmbete.
Duminica, 01.05.2016, 10:33
Furnicile reprezintă o reală problemă în bucătăriile gospodinelor, unde micile vietăți sunt atrase de resturile de mâncare, de coșul de gunoi sau pur și simplu de granulele de zahăr scăpat accidental și uitate în vreun colț al camerei.
Miercuri, 20.04.2016, 09:38
Legumele sunt delicioase şi sănătoase, fapt pentru care Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să gătiţi bacino picante.
Marti, 17.11.2015, 09:38
Creşte, dar slăbeşte. Prin reacţia şi puterea sa de a a da volum, drojdia mai este numită, nu întâmplător, şi alimentul-viu. Chiar dacă mulţi dintre noi ştim despre drojdie doar că ajută la creşterea aluatului şi oferă aciditate...
Joi, 12.03.2015, 20:16
Există o serie de alimente ce pot provoca efecte nebănuite organismului uman. Puțini sunt cei care știu despre ce este vorba.
Vineri, 14.11.2014, 14:02
Secretul stă în...drojdie. Jim Koch, co-fondator al Boston Beer Company, spune că ca el înghite o linguriţă de drojdie înainte de a bea o bere, iar acest lucru îl face să se simtă mult mai bine
Vineri, 22.08.2014, 10:37
Vara, țânțarii ne invadează locuințele. Produse care să ne ajute să scăpăm de aceste insecte există în toate drumurile, dar există și o soluție împotriva țânâarilor care poate fi preparată acasă.
Miercuri, 13.08.2014, 15:30
Un barbat de 61 de ani, din Texas, a ajuns la spital in stare de ebrietate, aproape de coma alcoolica, fara sa fi consumat bauturi alcoolice, relateaza Huffington Post.
Vineri, 20.09.2013, 15:16
Nici macar painea nu mai este ce a fost! Pe langa cele patru ingrediente simple: apa, faina, drojdie si sare, mai toate contin si amelioratori. Iar conservantii o fac mai pufoasa si sa tina mai mult, nicidecum si mai sanatoasa!
Marti, 08.05.2012, 20:13
Berea blonda este racoritoare, perfecta pentru o zi torida de vara si, nu in ultimul rand, preferata in randul populatiei masculine. Insa stiai ca bautura cea mai consumata in lume are o istorie de peste 500 de ani?
Miercuri, 24.08.2011, 00:00
Dani a prezentat-o pe Daniela Crudu intr-un mod inedit, in timp ce aceasta pregatea cozonacul.