Antena Căutare

Articole despre gust

(P) Șorici, jumări și alte bunătăți de Crăciun: între plăcerea gustului și grija pentru sănătate

(P) Șorici, jumări și alte bunătăți de Crăciun: între plăcerea gustului și grija pentru sănătate

În ultimii ani, tot mai mulți români preferă să cumpere șorici gata preparat din magazine, dar gustul autenticului șorici făcut în gospodărie rămâne inegalabil.

Joi, 19.12.2024, 13:25
Cum să prepari cea mai delicioasă rețetă de fasole de post. Ce ingredient ar trebui să nu mai uiți pentru un gust autentic

Cum să prepari cea mai delicioasă rețetă de fasole de post. Ce ingredient ar trebui să nu mai uiți pentru un gust autentic

Iahnia de fasole este o opțiune extraordinară de preparat în perioada de post! Iată cum să îi dai cel mai bun gust cu un ingredient pe care cu siguranță îl ai acasă!

Luni, 05.08.2024, 13:23
Rețeta simplă pentru castraveți de vară în saramură. Secretele bunicuțelor care dau gustul perfect

Rețeta simplă pentru castraveți de vară în saramură. Secretele bunicuțelor care dau gustul perfect

Există o multitudine de metode de preparare, însă secretele bunicuțelor iscusite sunt întotdeauna cele mai bune sfaturi pe care le poți folosi pentru un gust perfect. Iată cum să prepari castraveți de vară în saramură chiar la tine acasă!

Joi, 27.06.2024, 15:18
Bucate gustoase și sănătoase de la băcănie, la un click distanță

Bucate gustoase și sănătoase de la băcănie, la un click distanță

Coșurile cu bunătăți de la băcănie pentru întreaga familie se bucură de un mare succes. Iată care sunt cele mai cerute produse.

Joi, 08.10.2020, 11:22
Maraton de delicii tradiționale. Reţete vechi româneşti

Maraton de delicii tradiționale. Reţete vechi româneşti

Călin Mătieș, președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, a venit la Neatza cu Răzvan și Dani și a prezentat câteva reţete vechi româneşti.

Joi, 08.10.2020, 10:43
Românii, tot mai interesați de gustul berii artizanale. Tipuri de bere

Românii, tot mai interesați de gustul berii artizanale. Tipuri de bere

Berea artizanală sau berea de casă este produsă în cantități mici, prin fermentație naturală și ingrediente naturale. Românii sunt tot mai interesați de gustul berii artizanale

Miercuri, 07.10.2020, 12:17
Provocarea gustului COVID pe TikTok

Provocarea gustului COVID pe TikTok

Pandemia a dat naştere unei noi provocări pe reţelele de socializare. Utilizatorii care şi-au pierdut gustul şi mirosul din cauza COVID-19 au o modalitate aparte de a face haz de necaz. Într-o serie de filmuleţe amuzante, îţi arată ce poţi...

Vineri, 02.10.2020, 19:40
Cătălin Voicu gătește piept de curcan cu sos de muștar: Consider că mâncarea pe care o fac are gust!

Cătălin Voicu gătește piept de curcan cu sos de muștar: Consider că mâncarea pe care o fac are gust!

Cătălin Voicu vrea să le arate celor trei chefi că știe să gătească. Concurentul le gătește piept de curcan cu sos de muștar.

Marti, 29.09.2020, 16:41
Burgerul cu trufe, o mâncare deosebită și gustoasă

Burgerul cu trufe, o mâncare deosebită și gustoasă

Denisa Potecaru, antreprenor, a vorbit la Neatza cu Răzvan și Dani despre cele mai populare și gustoase rețete de burger, și nunumai.

Miercuri, 29.07.2020, 10:23
Gustul vacanțelor de lux din Italia, direct la terasă

Gustul vacanțelor de lux din Italia, direct la terasă

Cele mai delicioase mâncăruri din Italia se pot mânca la o terasă din mijlocul Capitalei. În ce constă meniul.

Miercuri, 01.07.2020, 11:47
Care este secretul singurului productător tradiţional de şvaiţer din România

Care este secretul singurului productător tradiţional de şvaiţer din România

Indiferent dacă este maturată sau proaspătă, brânza este o artă. Pentru a obţine gustul perfect, e nevoie de pasiune şi răbdare. Iar cel mai bun exemplu este cel a al singurului productător tradiţional de şvaiţer din România.

Duminica, 14.06.2020, 09:04
Un nou simptom al infectării cu coronavirus a fost descoperit. Cum afectează COVID-19 sistemul nervos?

Un nou simptom al infectării cu coronavirus a fost descoperit. Cum afectează COVID-19 sistemul nervos?

Știm puține despre coronavirus! PE zi ce trece, specialiștii descoperă noi evoluții ale virusului. Un simptom rar întâlnit a arătat efectele pe care COVID-19 le are asupra sistemului nervos.

Luni, 23.03.2020, 20:47

Bolton scrie în viitoarea sa carte că i-a împărtăşit lui Barr îngrijorarea sa faţă de gustul lui Trump pentru autocraţi, dezvăluie NYT

Fostul consilier în probleme de securitate naţională al lui Donakd Trump John Bolton şi-a împărtăşit îngrijorarea, în 2018, secretarului american al Justiţiei Bill Bar cu privire la tendinţa preşedintelui american de a face favoruri unor autocraţi, potrivit unui fragment din cartea sa care urmează să fie publicată, citat de ziarul Yhe New York Times (NYT), relatează AFP.

Marti, 28.01.2020, 13:16
Chefi la cuțite, degustarea preparatelor. Chefii, surprinși plăcut de gusturile din farfurii! Chef Dumitrescu: Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară

Chefi la cuțite, degustarea preparatelor. Chefii, surprinși plăcut de gusturile din farfurii! Chef Dumitrescu: Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară

Chefi la cuțite, degustarea preparatelor gătite la proba de duel cu numărul 9. ”Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară”, a spus Chef Dumitrescu.

Marti, 10.12.2019, 08:38
Chefi la cuțite, degustarea preparatelor. Chefii, surprinși plăcut de gusturile din farfurii! Chef Dumitrescu: Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară

Chefi la cuțite, degustarea preparatelor. Chefii, surprinși plăcut de gusturile din farfurii! Chef Dumitrescu: Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară

Chefi la cuțite, degustarea preparatelor gătite la proba de duel. ”Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară”, a spus Chef Dumitrescu.

Luni, 09.12.2019, 23:02
Chefi la cuțite, degustarea preparatelor. Chefii, surprinși plăcut de gusturile din farfurii! Chef Dumitrescu: Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară

Chefi la cuțite, degustarea preparatelor. Chefii, surprinși plăcut de gusturile din farfurii! Chef Dumitrescu: Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară

Chefi la cuțite, degustarea preparatelor gătite la proba de duel. ”Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară”, a spus Chef Dumitrescu.

Luni, 09.12.2019, 20:58
Bălegarul, ingredientul surpriză din brânza de oaie! Producători apelează la acest truc murdar pentru a obţine un gust înşelător

Bălegarul, ingredientul surpriză din brânza de oaie! Producători apelează la acest truc murdar pentru a obţine un gust înşelător

Brânză cu bălegar! Asta cumpără românii când vor lactate proaspete de capră sau de oaie în timpul iernii. Este avertismentul incredibil al patronatelor din industrie, care susţin că unii producători apelează la acest truc murdar pentru a...

Sambata, 30.11.2019, 19:32
Chefi la cuţite. Chef Cătălin Scărlătescu, reacție neașteptată: Tocmai am mâncat ceva care simt că mă mănâncă ea pe mine

Chefi la cuţite. Chef Cătălin Scărlătescu, reacție neașteptată: Tocmai am mâncat ceva care simt că mă mănâncă ea pe mine

Chef Cătălin Scărlătescu are o reacție neașteptată după ce a gustat un preparat. ”Tocmai am mâncat ceva care simt că mă mănâncă ea pe mine”, a declarat acesta.

Luni, 16.09.2019, 21:11
Gustul Deltei Dunării s-a mutat la munte. La Braşov, bucătarii s-au întrecut în delicii pescăreşti

Gustul Deltei Dunării s-a mutat la munte. La Braşov, bucătarii s-au întrecut în delicii pescăreşti

Gustul autentic al Deltei Dunării s-a mutat în acest weekend la munte. La Braşov, bucătarii s-au întrecut în delicii pescăreşti. Grătarele nu au mai făcut faţă, iar mirosul de la festivalul pescăresc i-a adus pe turişti, dar şi pe...

Sambata, 24.08.2019, 19:39
Rețete de smoothie-uri, pentru zile de energie. Cum se prepară pentru un gust de nota 10

Rețete de smoothie-uri, pentru zile de energie. Cum se prepară pentru un gust de nota 10

Rețete de smoothie-uri, pentru zile de energie. Cum se prepară pentru un gust de nota 10

Miercuri, 21.08.2019, 13:25
Un afacerist curajos din New York a lansat îngheţata cu gust de hot-dog

Un afacerist curajos din New York a lansat îngheţata cu gust de hot-dog

Un afacerist curajos din New York sparge stereotipurile culinare şi vrea să cucerească piaţa cu un desert din carne. Americanul a creat două specilialităţi de îngheţată care s-ar încadra mai degrabă drept fel principal.

Sambata, 17.08.2019, 09:57
Producţie bogată de mure în judeţul Hunedoara. Ce conțin aceste fructe dulci-acrișoare

Producţie bogată de mure în judeţul Hunedoara. Ce conțin aceste fructe dulci-acrișoare

E vremea delicioaselor fructe de vară care dau în pârg. Un tânăr din judeţul Hunedoara s-a întors acasă, după 11 ani în care a locuit în Spania şi a înfiinţat o plantaţie de mure. Producţia e atât de bogată, încât l-a luat prin...

Miercuri, 07.08.2019, 16:44
Gustul copilăriei, livrat din munți de doi tineri din Bihor

Gustul copilăriei, livrat din munți de doi tineri din Bihor

Au renunţat la viaţa de la oraş şi s-au mutat în inima munţilor. Este povestea a doi tineri din Bihor, care livrează orăşenilor, pe Internet, meniuri ce trezesc amintiri din copilărie. Gătesc doar din produse aduse direct din grădinile...

Duminica, 14.07.2019, 13:47
Star Magazin. Imagini de la Parada Sarmalelor. Evenimentul are loc în Capitală

Star Magazin. Imagini de la Parada Sarmalelor. Evenimentul are loc în Capitală

Dacă este weekend, avem liber la răsfăţ şi uităm complet de dietă! Aşa că mergem, chiar acum, la Parada Sarmalelor.

Sambata, 13.07.2019, 15:47
Chef Scărlătescu dă verdictul: Unde găsim cel mai bun drob din România?

Chef Scărlătescu dă verdictul: Unde găsim cel mai bun drob din România?

Din Dobrogea în Banat, din Moldova până în Ardeal, românii se întrec în reţete tradiţionale de Paşte. Drobul, spre exemplu, are aceeaşi formă, dar o mie de gusturi. Iar secretele sunt bine păstrate. Nu şi pentru reporterii Observator care au umblat ţara în lung şi lat pentru a afla unde găsim cel mai bun drob.

Miercuri, 24.04.2019, 19:43
Unde găsim cel mai bun drob din România

Unde găsim cel mai bun drob din România

Din Dobrogea în Banat, din Moldova până în Ardeal, românii se întrec în reţete tradiţionale de Paşte. Drobul, spre exemplu, are aceeaşi formă, dar o mie de gusturi. Iar secretele sunt bine păstrate.

Miercuri, 24.04.2019, 19:35
Cozonacul perfect pentru toate gusturile. Cele mai bune trucuri și o rețetă care nu dă greș niciodată

Cozonacul perfect pentru toate gusturile. Cele mai bune trucuri și o rețetă care nu dă greș niciodată

Nicio casă fără cozonac de Paște. Alina Dulămescu a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani rețeta cozonacului perfect pentru toate gusturile.

Miercuri, 24.04.2019, 12:05
Vopsite peste noapte! Cum sunt "coapte", în numai câteva ore, roșiile care ajung în supermarket. Video.

Vopsite peste noapte! Cum sunt "coapte", în numai câteva ore, roșiile care ajung în supermarket. Video.

Sunt roșii, par coapte și sigur merg de minune cu meniul pe care vrei să-l pui pe masa. Doar că leguma numită roșie, pe care o găsești pe rafturi, trece printr-un procesc care nu este deloc natural. Un clip făcut public pe internet arată cum sunt roșiile vopsite, la propriu, printr-un procedeu extrem de elaborat. 

Joi, 04.04.2019, 09:31
Farfuriile comestibile, rețeta reciclării! Ce gust au

Farfuriile comestibile, rețeta reciclării! Ce gust au

Sunt români care nu se ridică de la masă, până nu mănâncă şi farfuria. Este 100% naturală şi bogată în fibre. Un cuplu din Cluj-Napoca a declarat război veselei din plastic. Şi a introdus şi la noi farfuriile comestibile. Sunt o...

Joi, 21.03.2019, 19:47
Răsfăț culinar în restaurantele cu bucătării fine. Totul se discută în termeni de creativitate şi gust

Răsfăț culinar în restaurantele cu bucătării fine. Totul se discută în termeni de creativitate şi gust

Calitate şi o selecţie riguroasă a prepararelor din meniu. Sunt elementele care definesc bucătăriile fine, un concept tot mai întâlnit în restaurantele româneşti cu pretenţii. Totul se discută în termeni de creativitate şi gust. Pentru...

Luni, 18.03.2019, 19:40
Românii prind gustul condimentelor exotice. Care sunt cele mai folosite

Românii prind gustul condimentelor exotice. Care sunt cele mai folosite

Românii prind gustul condimentelor exotice: turmeric şi cardamom. Şi verdeţurile româneşti sau murăturile pot fi transformate în codimente cu arome deosebite. Loboda sau varza murată prăjite sunt doar câteva exemple.

Sambata, 16.03.2019, 19:54
Vom avea miei de Paşte mai graşi, dar şi mai scumpi

Vom avea miei de Paşte mai graşi, dar şi mai scumpi

Anul acesta, vom avea miei de Paşte mai graşi, dar şi mai scumpi. Sărbătoarea Învierii cade la sfârşitul lui aprilie, iar animalele vor lua în greutate până atunci. Pentru cei care nu suportă gustul pronunţat al seului, există şi...

Sambata, 16.03.2019, 19:42
Sile este un dezastru în bucătărie atunci când Lina nu vrea să-l ajute

Sile este un dezastru în bucătărie atunci când Lina nu vrea să-l ajute

Sile este un dezastru în bucătărie atunci când Lina nu vrea să-l ajute. Mâncare pentru Victor are un gust groaznic.

Joi, 07.03.2019, 10:41
Cum se poate reda gustul copilăriei în bucatele fine dining

Cum se poate reda gustul copilăriei în bucatele fine dining

Chef Ileana Braniște explică la ”Prietenii de la 11” cum se poate reda gustul copilăriei în bucatele fine dining.

Miercuri, 30.01.2019, 12:47
Degustarea. Croitoresele invitate anlizează dulciurile din farfurii: ”M-a lovit cu un gust la care nu mă așteptam”

Degustarea. Croitoresele invitate anlizează dulciurile din farfurii: ”M-a lovit cu un gust la care nu mă așteptam”

Degustarea. Croitoresele anlizează dulciurile din farfurii. ”M-a lovit cu un gust la care nu mă așteptam”, a spus una dintre invitate.

Marti, 08.01.2019, 20:52
Ospăț în noaptea dintre ani! Revelionul a avut un gust aparte la restaurant

Ospăț în noaptea dintre ani! Revelionul a avut un gust aparte la restaurant

Foie gras cu dulceaţă de cireşe amare, dar şi salată de boeuf ca la bunica acasă. Revelionul a avut un gust aparte la restaurant. În Capitală, chefii s-au întrecut în preparate de tot felul.

Marti, 01.01.2019, 09:52
Ziua Recunoștinței, cu gust românesc

Ziua Recunoștinței, cu gust românesc

Cea mai mare sărbătoare a americanilor a transformat astăzi bucătăriile în furnicare. Chefii au stat la cratiţă ore bune pentru a pregăti zeci de curcani, plăcinte cu mere sau dovleac, vedete pe masa de Thanksgiving.

Joi, 22.11.2018, 19:41
Nimic nu se compară cu dulceaţa pregătită la foc de lemn, la poalele munţilor. Gustul i-a cucerit chiar şi pe străini

Nimic nu se compară cu dulceaţa pregătită la foc de lemn, la poalele munţilor. Gustul i-a cucerit chiar şi pe străini

Dulceaţa din Transilvania pregătită la poalele munţilor, în tuciuri, la foc de lemn, după reţeta bunicii, are mare succes printre turiştii români, cât şi printre cei străini. La pensiunile din Munţii Apuseni, aceştia sunt atraşi atât de...

Vineri, 12.10.2018, 19:32
Cum dai gust pieptului de pui! Secretele acestea te ajută să pregătești o carne delicioasă

Cum dai gust pieptului de pui! Secretele acestea te ajută să pregătești o carne delicioasă

CHEFIPieptul de pui este sănătos și adesea consumat de către persoanele ce doresc un regim slab caloric, dar puțini sunt cei care știu cum să dea gust cărnii!

Luni, 01.10.2018, 16:41
Oala de lut, secretul gustului perfect

Oala de lut, secretul gustului perfect

Vasele din lut sunt din nou la modă. Dacă până mai ieri inoxul le fura ochii gospodinelor de la oraş, acum multe se întorc la tradiţie. Pentru că gustul preparatelor gătite în astfel de vase e inconfundabil, şi chefii le-au adus în...

Duminica, 30.09.2018, 19:16
Secretele picante ale condimentelor! Puțini sunt cei care știu în ce combinații se folosesc pentru gustul perfect

Secretele picante ale condimentelor! Puțini sunt cei care știu în ce combinații se folosesc pentru gustul perfect

Condimentele sunt noua sare-n bucate. Nu lipsesc din preparatele restaurantelor care se respectă. Şi nici din bucătăriile noastre. Puţini sunt însă cei care ştiu exact în ce combinaţii şi cantităţi se folosesc pentru gustul perfect....

Vineri, 03.08.2018, 19:21
Gustul Mediteranei la prânzul de acasă

Gustul Mediteranei la prânzul de acasă

După un spectacol pe cer, vă invităm să vedeţi altul. În farfurie. Începem o călătorie culinară, care să vă facă să vă simţiţi ca în vacanţă. Chiar dacă aţi rămas în oraş. Azi, am plecat în căutarea gustului mediteranean.

Sambata, 28.07.2018, 19:24
Creativitatea și gustul, ingredientele principale ale duelului dintre echipa albastră și cea galbenă: "Nici nu ştiam ce sunt alea, serios!"

Creativitatea și gustul, ingredientele principale ale duelului dintre echipa albastră și cea galbenă: "Nici nu ştiam ce sunt alea, serios!"

Echipa albastră și cea galbenă au intrat la duel. Creativitatea și gustul trebuie să fie ingredientele principale din preparatele concurenților

Luni, 18.06.2018, 22:10
Creativitatea și gustul, ingredientele principale ale duelului dintre echipa albastră și cea galbenă

Creativitatea și gustul, ingredientele principale ale duelului dintre echipa albastră și cea galbenă

Echipa albastră și cea galbenă au intrat la duel. Creativitatea și gustul trebuie să fie ingredientele principale din preparatele concurenților

Luni, 18.06.2018, 22:01
Adrenalină și gust, la "Chefi la cuțite"! Mai mulți motocicliști vin să deguste preparatele concurenților

Adrenalină și gust, la "Chefi la cuțite"! Mai mulți motocicliști vin să deguste preparatele concurenților

Doar două lupte îi mai despart pe concurenţi de semifinala Chefi la Cuţite! Provocarea din această seară stă sub semnul adrenalinei. Mai ales că juriul este format din iubitori ai motociclismului. Toţi sunt greu de impresionat şi caută în...

Luni, 18.06.2018, 19:43
Gustul legumelor din grădină, de neînlocuit

Gustul legumelor din grădină, de neînlocuit

E clar că legumele crescute în propria grădină au un gust mai bun! Mulţi români cred asta şi ar da orice să aibă curte să planteze răsadurile preferate. Exista însă și conationali care, chiar dacă nu dispun de spațiul necesar, sunt...

Miercuri, 18.04.2018, 13:23
Simona Carniciu, medic diabet, despre gustul dulce: "Nu există o dependență reală, fiziologică"

Simona Carniciu, medic diabet, despre gustul dulce: "Nu există o dependență reală, fiziologică"

Simona Carniciu, medic diabet, explică faptul că nu există o dependență reală de gustul dulce, chiar dacă fiecare om se naște cu această necesitate.

Miercuri, 18.04.2018, 09:51
Cea mai bună friptură din pulpă de vită se face în cuptor! Acesta este secretul care dă gust rețetei și o schimbă complet!

Cea mai bună friptură din pulpă de vită se face în cuptor! Acesta este secretul care dă gust rețetei și o schimbă complet!

Dacă vrei să faci o friptură delicioasă din pulpă de vită la cuptor, rețeta aceasta este una dintre cele ma bune! Carnea se face imediat, iar aromele sunt de-a dreptul savuroase!

Marti, 10.04.2018, 09:57
Gustul, problema cea mare a concurenților din acest sezon

Gustul, problema cea mare a concurenților din acest sezon

Chefii sunt drastici în acest sezon. Cei trei jurați își doresc concurenți care au gust în mâncare, dar din păcate nu toți au auzit de sare și piper.

Luni, 09.04.2018, 21:18
Jean Paler, coșmarul bucătarilor, bucuria românilor: ”Doamne, cum e! Se simte GUSTUL COTEȚULUI! Dacă știa rața asta că  ajunge la mine în gură, nu măcănea toată viața”

Jean Paler, coșmarul bucătarilor, bucuria românilor: ”Doamne, cum e! Se simte GUSTUL COTEȚULUI! Dacă știa rața asta că ajunge la mine în gură, nu măcănea toată viața”

Jean Paler poate fi catalogat drept ”coșmarul bucătarilor”, dar bucuria celor mai mulți dintre români. A fost nebunie, astăzi, în platoul "Prietenilor de la 11".

Miercuri, 21.02.2018, 13:14
x