În ultimii ani, tot mai mulți români preferă să cumpere șorici gata preparat din magazine, dar gustul autenticului șorici făcut în gospodărie rămâne inegalabil.
Joi, 19.12.2024, 13:25Iahnia de fasole este o opțiune extraordinară de preparat în perioada de post! Iată cum să îi dai cel mai bun gust cu un ingredient pe care cu siguranță îl ai acasă!
Luni, 05.08.2024, 13:23Există o multitudine de metode de preparare, însă secretele bunicuțelor iscusite sunt întotdeauna cele mai bune sfaturi pe care le poți folosi pentru un gust perfect. Iată cum să prepari castraveți de vară în saramură chiar la tine acasă!
Joi, 27.06.2024, 15:18Coșurile cu bunătăți de la băcănie pentru întreaga familie se bucură de un mare succes. Iată care sunt cele mai cerute produse.
Joi, 08.10.2020, 11:22Călin Mătieș, președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, a venit la Neatza cu Răzvan și Dani și a prezentat câteva reţete vechi româneşti.
Joi, 08.10.2020, 10:43Berea artizanală sau berea de casă este produsă în cantități mici, prin fermentație naturală și ingrediente naturale. Românii sunt tot mai interesați de gustul berii artizanale
Miercuri, 07.10.2020, 12:17Pandemia a dat naştere unei noi provocări pe reţelele de socializare. Utilizatorii care şi-au pierdut gustul şi mirosul din cauza COVID-19 au o modalitate aparte de a face haz de necaz. Într-o serie de filmuleţe amuzante, îţi arată ce poţi...
Vineri, 02.10.2020, 19:40Cătălin Voicu vrea să le arate celor trei chefi că știe să gătească. Concurentul le gătește piept de curcan cu sos de muștar.
Marti, 29.09.2020, 16:41Denisa Potecaru, antreprenor, a vorbit la Neatza cu Răzvan și Dani despre cele mai populare și gustoase rețete de burger, și nunumai.
Miercuri, 29.07.2020, 10:23Cele mai delicioase mâncăruri din Italia se pot mânca la o terasă din mijlocul Capitalei. În ce constă meniul.
Miercuri, 01.07.2020, 11:47Indiferent dacă este maturată sau proaspătă, brânza este o artă. Pentru a obţine gustul perfect, e nevoie de pasiune şi răbdare. Iar cel mai bun exemplu este cel a al singurului productător tradiţional de şvaiţer din România.
Duminica, 14.06.2020, 09:04Știm puține despre coronavirus! PE zi ce trece, specialiștii descoperă noi evoluții ale virusului. Un simptom rar întâlnit a arătat efectele pe care COVID-19 le are asupra sistemului nervos.
Luni, 23.03.2020, 20:47Fostul consilier în probleme de securitate naţională al lui Donakd Trump John Bolton şi-a împărtăşit îngrijorarea, în 2018, secretarului american al Justiţiei Bill Bar cu privire la tendinţa preşedintelui american de a face favoruri unor autocraţi, potrivit unui fragment din cartea sa care urmează să fie publicată, citat de ziarul Yhe New York Times (NYT), relatează AFP.
Marti, 28.01.2020, 13:16Chefi la cuțite, degustarea preparatelor gătite la proba de duel cu numărul 9. ”Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară”, a spus Chef Dumitrescu.
Marti, 10.12.2019, 08:38Chefi la cuțite, degustarea preparatelor gătite la proba de duel. ”Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară”, a spus Chef Dumitrescu.
Luni, 09.12.2019, 23:02Chefi la cuțite, degustarea preparatelor gătite la proba de duel. ”Are un gust demențial. Parfumat, proaspăt, dulceag, ca o zi de primăvară”, a spus Chef Dumitrescu.
Luni, 09.12.2019, 20:58Brânză cu bălegar! Asta cumpără românii când vor lactate proaspete de capră sau de oaie în timpul iernii. Este avertismentul incredibil al patronatelor din industrie, care susţin că unii producători apelează la acest truc murdar pentru a...
Sambata, 30.11.2019, 19:32Chef Cătălin Scărlătescu are o reacție neașteptată după ce a gustat un preparat. ”Tocmai am mâncat ceva care simt că mă mănâncă ea pe mine”, a declarat acesta.
Luni, 16.09.2019, 21:11Gustul autentic al Deltei Dunării s-a mutat în acest weekend la munte. La Braşov, bucătarii s-au întrecut în delicii pescăreşti. Grătarele nu au mai făcut faţă, iar mirosul de la festivalul pescăresc i-a adus pe turişti, dar şi pe...
Sambata, 24.08.2019, 19:39Rețete de smoothie-uri, pentru zile de energie. Cum se prepară pentru un gust de nota 10
Miercuri, 21.08.2019, 13:25Un afacerist curajos din New York sparge stereotipurile culinare şi vrea să cucerească piaţa cu un desert din carne. Americanul a creat două specilialităţi de îngheţată care s-ar încadra mai degrabă drept fel principal.
Sambata, 17.08.2019, 09:57E vremea delicioaselor fructe de vară care dau în pârg. Un tânăr din judeţul Hunedoara s-a întors acasă, după 11 ani în care a locuit în Spania şi a înfiinţat o plantaţie de mure. Producţia e atât de bogată, încât l-a luat prin...
Miercuri, 07.08.2019, 16:44Au renunţat la viaţa de la oraş şi s-au mutat în inima munţilor. Este povestea a doi tineri din Bihor, care livrează orăşenilor, pe Internet, meniuri ce trezesc amintiri din copilărie. Gătesc doar din produse aduse direct din grădinile...
Duminica, 14.07.2019, 13:47Dacă este weekend, avem liber la răsfăţ şi uităm complet de dietă! Aşa că mergem, chiar acum, la Parada Sarmalelor.
Sambata, 13.07.2019, 15:47Din Dobrogea în Banat, din Moldova până în Ardeal, românii se întrec în reţete tradiţionale de Paşte. Drobul, spre exemplu, are aceeaşi formă, dar o mie de gusturi. Iar secretele sunt bine păstrate. Nu şi pentru reporterii Observator care au umblat ţara în lung şi lat pentru a afla unde găsim cel mai bun drob.
Miercuri, 24.04.2019, 19:43Din Dobrogea în Banat, din Moldova până în Ardeal, românii se întrec în reţete tradiţionale de Paşte. Drobul, spre exemplu, are aceeaşi formă, dar o mie de gusturi. Iar secretele sunt bine păstrate.
Miercuri, 24.04.2019, 19:35Nicio casă fără cozonac de Paște. Alina Dulămescu a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani rețeta cozonacului perfect pentru toate gusturile.
Miercuri, 24.04.2019, 12:05Sunt roșii, par coapte și sigur merg de minune cu meniul pe care vrei să-l pui pe masa. Doar că leguma numită roșie, pe care o găsești pe rafturi, trece printr-un procesc care nu este deloc natural. Un clip făcut public pe internet arată cum sunt roșiile vopsite, la propriu, printr-un procedeu extrem de elaborat.
Joi, 04.04.2019, 09:31Sunt români care nu se ridică de la masă, până nu mănâncă şi farfuria. Este 100% naturală şi bogată în fibre. Un cuplu din Cluj-Napoca a declarat război veselei din plastic. Şi a introdus şi la noi farfuriile comestibile. Sunt o...
Joi, 21.03.2019, 19:47Calitate şi o selecţie riguroasă a prepararelor din meniu. Sunt elementele care definesc bucătăriile fine, un concept tot mai întâlnit în restaurantele româneşti cu pretenţii. Totul se discută în termeni de creativitate şi gust. Pentru...
Luni, 18.03.2019, 19:40Românii prind gustul condimentelor exotice: turmeric şi cardamom. Şi verdeţurile româneşti sau murăturile pot fi transformate în codimente cu arome deosebite. Loboda sau varza murată prăjite sunt doar câteva exemple.
Sambata, 16.03.2019, 19:54Anul acesta, vom avea miei de Paşte mai graşi, dar şi mai scumpi. Sărbătoarea Învierii cade la sfârşitul lui aprilie, iar animalele vor lua în greutate până atunci. Pentru cei care nu suportă gustul pronunţat al seului, există şi...
Sambata, 16.03.2019, 19:42Sile este un dezastru în bucătărie atunci când Lina nu vrea să-l ajute. Mâncare pentru Victor are un gust groaznic.
Joi, 07.03.2019, 10:41Chef Ileana Braniște explică la ”Prietenii de la 11” cum se poate reda gustul copilăriei în bucatele fine dining.
Miercuri, 30.01.2019, 12:47Degustarea. Croitoresele anlizează dulciurile din farfurii. ”M-a lovit cu un gust la care nu mă așteptam”, a spus una dintre invitate.
Marti, 08.01.2019, 20:52Foie gras cu dulceaţă de cireşe amare, dar şi salată de boeuf ca la bunica acasă. Revelionul a avut un gust aparte la restaurant. În Capitală, chefii s-au întrecut în preparate de tot felul.
Marti, 01.01.2019, 09:52Cea mai mare sărbătoare a americanilor a transformat astăzi bucătăriile în furnicare. Chefii au stat la cratiţă ore bune pentru a pregăti zeci de curcani, plăcinte cu mere sau dovleac, vedete pe masa de Thanksgiving.
Joi, 22.11.2018, 19:41Dulceaţa din Transilvania pregătită la poalele munţilor, în tuciuri, la foc de lemn, după reţeta bunicii, are mare succes printre turiştii români, cât şi printre cei străini. La pensiunile din Munţii Apuseni, aceştia sunt atraşi atât de...
Vineri, 12.10.2018, 19:32CHEFIPieptul de pui este sănătos și adesea consumat de către persoanele ce doresc un regim slab caloric, dar puțini sunt cei care știu cum să dea gust cărnii!
Luni, 01.10.2018, 16:41Vasele din lut sunt din nou la modă. Dacă până mai ieri inoxul le fura ochii gospodinelor de la oraş, acum multe se întorc la tradiţie. Pentru că gustul preparatelor gătite în astfel de vase e inconfundabil, şi chefii le-au adus în...
Duminica, 30.09.2018, 19:16Condimentele sunt noua sare-n bucate. Nu lipsesc din preparatele restaurantelor care se respectă. Şi nici din bucătăriile noastre. Puţini sunt însă cei care ştiu exact în ce combinaţii şi cantităţi se folosesc pentru gustul perfect....
Vineri, 03.08.2018, 19:21După un spectacol pe cer, vă invităm să vedeţi altul. În farfurie. Începem o călătorie culinară, care să vă facă să vă simţiţi ca în vacanţă. Chiar dacă aţi rămas în oraş. Azi, am plecat în căutarea gustului mediteranean.
Sambata, 28.07.2018, 19:24Echipa albastră și cea galbenă au intrat la duel. Creativitatea și gustul trebuie să fie ingredientele principale din preparatele concurenților
Luni, 18.06.2018, 22:10Echipa albastră și cea galbenă au intrat la duel. Creativitatea și gustul trebuie să fie ingredientele principale din preparatele concurenților
Luni, 18.06.2018, 22:01Doar două lupte îi mai despart pe concurenţi de semifinala Chefi la Cuţite! Provocarea din această seară stă sub semnul adrenalinei. Mai ales că juriul este format din iubitori ai motociclismului. Toţi sunt greu de impresionat şi caută în...
Luni, 18.06.2018, 19:43E clar că legumele crescute în propria grădină au un gust mai bun! Mulţi români cred asta şi ar da orice să aibă curte să planteze răsadurile preferate. Exista însă și conationali care, chiar dacă nu dispun de spațiul necesar, sunt...
Miercuri, 18.04.2018, 13:23Simona Carniciu, medic diabet, explică faptul că nu există o dependență reală de gustul dulce, chiar dacă fiecare om se naște cu această necesitate.
Miercuri, 18.04.2018, 09:51Dacă vrei să faci o friptură delicioasă din pulpă de vită la cuptor, rețeta aceasta este una dintre cele ma bune! Carnea se face imediat, iar aromele sunt de-a dreptul savuroase!
Marti, 10.04.2018, 09:57Chefii sunt drastici în acest sezon. Cei trei jurați își doresc concurenți care au gust în mâncare, dar din păcate nu toți au auzit de sare și piper.
Luni, 09.04.2018, 21:18Jean Paler poate fi catalogat drept ”coșmarul bucătarilor”, dar bucuria celor mai mulți dintre români. A fost nebunie, astăzi, în platoul "Prietenilor de la 11".
Miercuri, 21.02.2018, 13:14