Nicolai Tand este unul dintre cei mai apreciați bucătari autohtoni. Pe lângă simțurile fine din bucătărie, acesta s-a dovedit a fi un coechipier de nădejde pe Drumul Zeilor și un familist convins.
Acesta luptă pentru premiul cel mare la Asia Express împreună cu Sorin Brotnei, finul său. Înainte de participarea la emisiune, cheful gătea la matinalul de la Antena 1.
Astfel a intrat în casele oamenilor și i-a cucerit. Însă nu mulți știu cu ce se ocupă când nu apare la televizor.
Regret în viața asta că n-am făcut studii Citeşte întreaga ştire: Succes în afaceri pentru Nicolai Tand. Din ce face bani bucătarul, care e și concurent la Asia Express 2024: „Regret în viața asta că n-am făcut studii”
Citește și: Nicolai Tand, afacere de succes în capitală. Cât costă o ciorbă de văcuță
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express 2024. Cu ce se ocupă când nu apare la televizor
Nicolai Tand are 50 de ani, iar de-a lungul timpului a câștigat o experiență bogată în bucătărie, dar și în afaceri. Acesta deține mai multe afaceri de succes.
După ce o bună perioadă a locuit în Franța, cheful a decis să se întoarcă în satul natal din Maramureș.
„Sunt un om simplu, de la țară. N-am fost niciodată atât de emoționat, cum am fost când am fost numit cetățean de onoare al comunei în care m-am născut.
Eu am plecat din Rozavlea, dar Rozavlea nu a plecat niciodată din mine. Aici sunt acasă, sunt al pământului. Am fost și plecat din țară, iar când trăiam la Paris, de Crăciun sunam pe toată lumea de acasă, ca să-i aud colindând. Plângeam de dorul de casă.
Acesta a fost și motivul pentru care m-am întors în România, ca să fiu mai aproape de casă”, declara Nicolai Tand în cadrul unui interviu, conform unei surse.
Astfel că, Nicolai s-a stabilit în Rozavlea, satul său natal. Acolo a deschis și o pensiune, Casa dintre dealuri, pe care doritorii o pot închiria pentru minimum două nopți.
Potrivit site-ului pe care este listat anunțul, aceasta are trei dormitoare, un living spațios, trei băi și o bucătărie complet utilată. Potrivit sursei menționate anterior, prețul pentru o noapte de cazare este de 996 de lei.
Pe lângă această afacere, Nicolai Tand activează și în domeniul HoReCa, deținând mai multe localuri. Deși unul dintre localuri, cu meniu franțuzesc, ar fi închis pentru relocare, cel de-al doilea, din zona Dristor, pregătește comenzi pentru pofticioși. Localul Nicolai se găsește pe aplicațiile de catering și are un meniu variat.
„Eu nu știu să fac bani decât muncind. Unii fac cu creierul, eu fac cu mâinile. Regret în viața asta că n-am făcut studii, dar am decis să nu fac, după ce a murit tata, pentru a face bani pentru mama.
Adică, mama să muncească, iar eu să mă distrez? Aveam imaginea unor prieteni, care se duseseră la studii la Sighetu Marmației, și mai mult stăteau la cinema sau la distracție.
Munca nu doare! Am dat cu târnăcopul, la viața mea, am cosit și strâns fânul, la rafinăria Astra din Ploiești ca zilier, la plantat și legat de hamei, în construcții. Cos și la mașină! Mergeam toată vara la muncă, nu la mare, după bani, ca să aduc acasă”, a mărturisit el într-un interviu.
Aeastă dorință a sa de a se ridica prin muncă l-a ajutat să ajungă unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Totodată, i-a câștigat simpatia publicului.