- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Supranumită și „aurul alb”, supa din cuib de pasăre este socotită drept cea mai scumpă supă din lume, însă acest preparat inedit a fost o adevărată provocare pentru concurenții de la Asia Express 2024.
Întrucât proba a făcut parte din cursa pentru imunitate, concurenții de pe Drumul Zeilor au fost nevoiți să consume acest preparat cunoscut pentru proprietățile sale nutritive, care se gătește din cuib de pasăre. Dar iată cum se prepară, de fapt!
Cum se prepară supa din cuib de pasăre de la Asia Express
Preparată din cuiburile unei specii de lăstun-mare, această supă poate fi pregătită atât în varianta dulce, cât și sărată.
Primul pas este pregătirea cuiburilor. Acestea trebuie mai întâi curățate de impurități, iar apoi ținute în apă peste noapte sau câteva ore, pentru a se înmuia și a-și mări volumul, potrivit Revista Viva.
Pe urmă, cuiburile se pun la fiert la foc mic într-un vas cu apă purificată, de 1,5 l, pentru două ore. În timpul fierberii, acestea vor căpăta o consistență gelatinoasă. Varianta dulce implică adăugarea de zahăr rock în timpul fierberii, rețeta fiind specifică bucătăriei din zona Canton.
Pentru varianta sărată, în supă se încorporează albușuri de ou bătute ușor și se adaugă sare. Supa se servește cu felii subțiri de ghimbir presprate pe deasupra sau frunze proaspete de coriandru.
De ce supa din cuib de pasăre este cea mai scumpă din lume
Preparatul, cunoscut și sub denumirea de „aur alb” este o mâncare extrem de apreciată în cultura chineză, fiind preferată atât pentru proprietățiile sale nutritive, cât și pentru beneficiile sale pentru sănătate.
Faimoasa supă se prepară din cuiburile unei specii de lăstun-mare, care le construiește din propria salivă. Cuiburile de lăstun nu se recoltează deloc ușor, iar asta deoarece se găsesc doar pe pereții stâncoși din peșterile din sud-estul Asiei, iar culegătorii trebuie să se urce pe scări din bambus pentru a ajunge la ele.
După ce sunt recoltate, cuiburile trec printr-un proces de prelucrare și mai dificil, așadar prețul unui kilogram poate ajunge să coste câteva mii de dolari, mai transmite sursa citată mai sus.
Ce facultate a terminat Anca Țurcașiu de la Asia Express 2024. Puțini știau acest detaliu despre artistă... Ce studii are Mihai Gainușă. Puțini știu ce burse a primit concurentul de la Asia Express...