Antena Căutare

Rețeta pentru supa din cuib de pasăre de la Asia Express. Cum se prepară și de ce este cea mai scumpă din lume

Concurenții Asia Express 2024 au avut de trecut o probă dificilă, fiind nevoiți să mănânce supă din cuib de pasăre, considerată o delicatesă în cultura asiatică și, de altfel, cea mai scumpă supă din lume. Iată reteța!

Galerie
Rețeta pentru supa din cuib de pasăre de la Asia Express. Este cunoscută drept cea mai scumpă din lume | Antena 1

Supranumită și „aurul alb”, supa din cuib de pasăre este socotită drept cea mai scumpă supă din lume, însă acest preparat inedit a fost o adevărată provocare pentru concurenții de la Asia Express 2024.

Întrucât proba a făcut parte din cursa pentru imunitate, concurenții de pe Drumul Zeilor au fost nevoiți să consume acest preparat cunoscut pentru proprietățile sale nutritive, care se gătește din cuib de pasăre. Dar iată cum se prepară, de fapt!

Citește și: Asia Express sezonul 7, 9 octombrie 2024. Ce echipă a pierdut cursa pentru ultima șansă. Ce culoare a avut dragonul

Cum se prepară supa din cuib de pasăre de la Asia Express

Articolul continuă după reclamă

Preparată din cuiburile unei specii de lăstun-mare, această supă poate fi pregătită atât în varianta dulce, cât și sărată.

Primul pas este pregătirea cuiburilor. Acestea trebuie mai întâi curățate de impurități, iar apoi ținute în apă peste noapte sau câteva ore, pentru a se înmuia și a-și mări volumul, potrivit Revista Viva.

Pe urmă, cuiburile se pun la fiert la foc mic într-un vas cu apă purificată, de 1,5 l, pentru două ore. În timpul fierberii, acestea vor căpăta o consistență gelatinoasă. Varianta dulce implică adăugarea de zahăr rock în timpul fierberii, rețeta fiind specifică bucătăriei din zona Canton.

Pentru varianta sărată, în supă se încorporează albușuri de ou bătute ușor și se adaugă sare. Supa se servește cu felii subțiri de ghimbir presprate pe deasupra sau frunze proaspete de coriandru.

Citește și: Asia Express sezonul 7, 8 octombrie 2024. Ce echipă a câștigat imunitatea mică. Ei nu vor intra la cursa pentru ultima șansă

De ce supa din cuib de pasăre este cea mai scumpă din lume

Preparatul, cunoscut și sub denumirea de „aur alb” este o mâncare extrem de apreciată în cultura chineză, fiind preferată atât pentru proprietățiile sale nutritive, cât și pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Faimoasa supă se prepară din cuiburile unei specii de lăstun-mare, care le construiește din propria salivă. Cuiburile de lăstun nu se recoltează deloc ușor, iar asta deoarece se găsesc doar pe pereții stâncoși din peșterile din sud-estul Asiei, iar culegătorii trebuie să se urce pe scări din bambus pentru a ajunge la ele.

După ce sunt recoltate, cuiburile trec printr-un proces de prelucrare și mai dificil, așadar prețul unui kilogram poate ajunge să coste câteva mii de dolari, mai transmite sursa citată mai sus.

Citește și: Asia Express sezonul 7, 7 octombrie 2024. Cine a câștigat imunitatea mare. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă

Ce facultate a terminat Anca Țurcașiu de la Asia Express 2024. Puțini știau acest detaliu despre artistă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 octombrie. Gabriela și Vladimir au câștigat premiul cel mare de 50.000 de lei și o vacanță în Peru
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 octombrie. Gabriela și Vladimir au câștigat premiul cel mare de 50.000 de lei și o vacanță în Peru Miercuri, 09.10.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x