Antena Căutare

Chefi fără limite, episodul 24 din 13 aprilie 2022. Ce concurent a fost eliminat. Florin Dumitrescu îl pierde pe Arkanian

În episodul 24 din 13 aprilie, de la Chefi fără limite, se derulează ultima etapă de pe meleagurile Cretei, care va dicta cine este echipa care primește bilet către semifinală și care este echipa pusă în sforile confruntării și a pierderii unui concurent. Bătălia pe ringul celor mai bune preparate a început!

colaj de fotografii cu echipele de la Chefi fara limite, ale chefilor  Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu Galerie
În episodul 24 din 13 aprilie, de la Chefi fără limite, se derulează ultima luată de pe meleagurile Cretei, care va dicta cine este echipa care primește bilet către semifinală și care este echipa pusă în sforile confruntării și a pierderii unui concurent. Bătălia pe ringul celor mai bune preparate a început! | Antena 1/ Chefi fără limite

După o seară cu foarte multe presiuni și un final fantastic, unde echipa verde și echipa mov au ajuns la egalitate, dimineața par să se resimtă tensiunile pentru toți concurenții și mai ales dezamăgirea că două echipe se luptă pentru a ajunge în semifinală.

După departajarea făcută de cheful local, echipa mov a fost declarată învingătoare și se bucură atât de un bilet către Semifinala Chefi fără limite 2022, cât și de o zi în care toți au parte de tratament special.

De cealaltă parte, chef Florin Dumitrescu și chef Sorin Bontea își ascut cuțitele pentru a obține imunitatea de grup, a doua imunitate care le oferă un bilet către Semifinala Chefi fără limite 2022. Concurenții par mai determinați ca niciodată să-l înfrângă pe adversar și nu au niciun pic de clemență față de slăbiciuni, ci vor să le exploateze la maximum.

Ce s-a întâmplat în episodul 24 din 13 aprilie 2022, în etapa a opta de la Chefi fără limite, desfășurată în Creta

Dimineața i-a întâmpinat pe concurenți pe platoul de gătit, la bancuri, acolo unde Irina Fodor le-a făcut prezentarea confruntării: “Este ultima zi pe această frumoasă insulă. Localnicii spun așa, mâncarea cretană este simplă, nu există rețete sau reguli, ci, mai mult, tradiții de familie.

Aici în mijlocul Mediteranei, cei mai mulți au crescut cărând și curățând pește, învățând cum să gătească și cum să se bucure de viață și de toată frumusețea și simplitatea ei. Mâncarea simplă a fost inspirată de peisajele acestea superbe din care localnicii culeg ce e mai bun, ce e mai gustos, ce e mai sănătos.

Pentru un grup gurmand, am putea spune că insula Creta este o declarație de dragoste. Este ultima zi aici, ultima șansă de a câștiga alături de echipă, de a vă păstra formația… Urmează penultima etapă și ceea ce părea rău și greu la început, se apropie de final”, spune Irina Fodor.

Prezentatoarea Tv îi anunță ce au de gătit pentru proba de duel: “Astăzi aveți de gătit ceva ușor, aș zice eu, care o să vă placă! Pește și fructe de mare. Faceți ceva cu adevărat remarcabil, faceți ceva de neuitat, un autograf din Creta! Fiți fără limite dragilor”.

După ce s-au consultat cu echipele lor, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu au decis ce rețete vor să pregătească pentru a-i impresiona pe jurații din ediția 24 a show-ului Chefi fără limite. O echipă va câștiga imunitatea de grup, ceea ce înseamnă că ajunge direct în semifinale, în timp ce echipa care pierde intră la proba individuală și un concurent este eliminat, în cazul în care chef-ul nu a câștigat Jokerul.

Cronometrul a pornit și concurenții s-au apucat imediat să își ia ingredientele necesare și să pună tigăile la încins. Chefii au decis să gătească același tip de pește și Mariana Tarbuc (Primărița) a fost propusă spre a fileta peștele, ea trăind la Dunăre, are curajul și priceperea de a tăia și mânui un pește atât de mare.

Proba de gătit a continuat și tensiunile nu au lipsit nici de la echipa verde și nici de la echipa albastră. Tensiunea a atins cote maxime pentru echipe și pentru chefi! Inimile au început să bată cu putere și mâinile să se miște cu viteză pentru a face ultimele aranjamente la plating, însă ploaia a încurcat planurile tuturor. O furtună neașteptată a putut strica farfuriile, toți s-au chinuit să le acopere cu umbrele și folie de aluminiu, dar vântul puternic a îngreunat procesul.

Cine a câștigat imunitatea de echipă și ce echipă riscă să piardă un concurent

Farfuriile au zburat și victoria a fost clară! În ultima ediție de Chefi fără limite din 13 aprilie 2022, din Creta, echipele au luptat pentru imunitate individuală pregătind un preparat specific grecesc.

Verdictul final a fost dat de localnicii invitați să deguste preparatele. Echipele au trecut prin probe de foc și au întâmpinat dificultăți pe parcurs.

Farfuriile s-au spart rând pe rând și au dictat victoria: ECHIPA VERDE a obținut imunitatea, care înseamnă biletul spre Semifinala Chefi fără limite 2022. Astfel, echipa albastră intră la proba individuală și riscă să piardă un concurent.

Echipa albastră a avut o probă pentru avantaj. Cine s-a descurcat cel mai bine la Dacos și ce a câștigat, în ultima zi din Creta

Pentru echipa mov și echipa verde ziua continuă în regim de vacanță, însă pentru echipa albastră testul nervilor continuă cu o probă pentru un avantaj bun de folosit la individuală.

Concurenții trebuie să gătească un fel de pâine cu roșii și cu brânză, dar care are denumirea Dacos. Ce îl face atât de special aici în Grecia este o pâinică tradițională. Concurenții trebuie să facă cumpărăturile, li s-au dat câteva monede însă nu sunt suficiente. Pentru a procura toate ingredientele trebuie să facă un schimb cu niște produse românești pe care le au lângă sacoșă, iar după ce au gătit trebuie să ofere localnicilor să guste și să-i noteze.

La această probă, cel mai bine s-a descurcat Arkanian din echipa albastră a lui Florin Dumitrescu. Avantajul lui a constat în faptul că a putut alege ingredientele obligatorii pentru proba individuală de gătit.

Ce trebuie să gătească echipa albastră în episodul 24 din 13 aprilie 2022, în etapa a opta de la Chefi fără limite, desfășurată în Creta

Echipa albastră trebuie să gătească cu mai multe ingrediente specifice, dintre care zahar brun, mazare, șofran și tabasco. Arkanian a împărțit conform avantajului său ingredientele.

Echipa s-a descurcat bine la proba de gătit și pare să nu fie avut multe blocaje pe parcurs.

Ce concurent a fost eliminat. Florin Dumitrescu îl pierde pe Arkanian în al optulea stage din emisiunea Chefi fără limite, de la Antena 1

Pe traseul Chefi fără limite situația este critică pentru chef Florin Dumitrescu, pus în corzile înfrângerii. Doar un Joker îl poate ajuta, bineînțeles, dacă îl are! Concurenții au aflat cine este persoana eliminată, cine s-a salvat pe ultima sută de metri cu un punct, dar și ce chef are Jokerul.

Tensiunea a atins cote maxime pe platoul Chefi fără limite. Patru chefi au jurizat preparatele echipei albastre și un concurent este la un pas de eliminare. Chef Florin Dumitrescu a prezentat echipei sale punctajul pentru farfurii.

Situația a fost cu totul neașteptată pentru concurenți. Cei mai încrezători s-au regăsit la coada clasamentului, în timp ce alții care au întâmpinat și dificultăți majore au avut punctaje onorabile. De această dată, farfuriile nu au mai zburat, ci au fost așezate în dreptul preparatelor care au încântat papilele gustative ale specialiștilor în gastronomie.

Echipa a trecut prin probe de foc și a întâmpinat situații destul de greu de gestionat, mai ales că emoțiile nu mai putea fi controlate. Nimeni nu își dorește să plece, dar cineva nu a excelat, semifinala bate la ușă și lucrurile devin din ce în ce mai grele. Până la urmă, doar un singur concurent va fi câștigător!

Două farfurii au mai rămas pe masa chefului Florin Dumitrescu: preparatele lui Iman și Arkanian. Cheful a dat verdictul comun și Arkanian părăsește competiția. Nici Jokerul nu l-a salvat de această dată, pe bilet aflându-se numele lui chef Cătălin Scărlătescu.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe AntenaPlay.

Citește și: Cum poți comanda preparatele prezentate la Chefi fără limite de la Antena 1, primul show TV care îmbină gătitul cu călătoriile

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Citește și: Cine e Marius Tudosiei, co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Chefi fără limite, episodul 23 din 12 aprilie 2022. A doua zi în Creta a adus probe de foc și avantaje pe măsură. Cine a... Chefi fără limite, 13 aprilie 2022. Cine a câștigat imunitatea de echipă și ce chef riscă să piardă un concurent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x