Antena Căutare

Florin Dumitrescu a dezvăluit cea mai rapidă rețetă grecească: brânză feta în crustă de semințe. Ai nevoie de doar 3 ingrediente

Florin Dumitrescu a dezvăluit în prima ediție a emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1 cea mai rapidă rețetă de feta în crustă de semințe, o gustare grecească pregătită cu doar 3 ingrediente!

florin dumitrescu gatind la chefi fara limite Galerie
Florin Dumitrescu a dezvăluit o savuroasă reșetă de inspirație grecească, la Chefi fără limite | Antena 1

Show-ul Chefi fără limite a debutat în forță cu probe surprinzătoare, ingrediente neașteptate și situații pline de neprevăzut.

Superbele peisaje din Grecia l-au inspirat pe chef Florin Dumitrescu să facă o rețetă simplă și rapidă de feta în crustă de semințe, o gustare grecească potrivită în orice moment al zilei.

Florin Dumitrescu a dezvăluit la Chefi fără limite cum se face rețeta de feta în crustă de semințe, o gustare grecească

Prima zi petrecută în Grecia a fost plină de surprize nu doar pentru concurenți, cât și pentru cei trei chefi, care au încercat să câștige cât mai multe avantaje.

Inspirat de peisajele mirifice și de bogăția de gusturi și arome locale, chef Florin Dumitrescu a ales să facă o rețetă de feta în crustă de semințe, o gustare grecească savuroasă, făcută cu doar 3 ingrediente și potrivită pentru orice moment al zilei.

„Când ajung în zone noi îmi place să mă încarc cu energia locului, să încerc s-o pun în memorie pentru că cine știe ce rețetă îmi va inspira cândva. Un chef nu este niciodată în pauză, este întotdeauna în căutare de lucruri noi și de rețete noi. Vă propun brânză feta în crustă de semințe. Eu am la îndemână gama Alesto, de la nuci, alune, fructe uscate, semințe și până la fructe uscate și mixuri delicioase. Când vrei o gustare delicioasă acasă sau în deplasare, chiar ai de unde alege”, a zis Florin Dumitrescu, în timp ce pregătea rețeta sa de feta în crustă de semințe, folosind doar 3 ingrediente.

Ai nevoie de brânză feta și de un alt timp de brânză preferat (e recomandat să aibă o textură diferită), dar și de semințe, nuci și alune. Brânza feta (și cea aleasă de tine) se taie în cuburi, se pune într-un recipient, apoi semințele se taie mărunt folosind cuțitul și se presară deasupra.

Chef Florin Dumitrescu a ales să folosească semințele și nucile din gama Alesto de la Lidl pentru faptul că acestea aduc mereu un real răsfăț pentru papilele gustative. Așa că, data viitoare când vrei să pregătești o rețetă deosebită sau dacă pur și simplu vrei să te bucuri de o gustare sănătoasă și extrem de gustoasă, produsele din gama Alesto de la Lidl vor fi mereu o alegere potrivită pentru orice moment al zilei.

Citește și: Efectele consumului semințelor de dovleac. Ce spun specialiștii despre beneficiile lor asupra organismului

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.

Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele.

Citește și: Cum poți comanda preparatele prezentate la Chefi fără limite de la Antena 1, primul show TV care îmbină gătitul cu călătoriile

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Citește și: Cine e Marius Tudosiei, co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Emisiunea va putea fi urmărită în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la 20:30, la Antena 1.

Chefi fără limite, 21 februarie 2022. Ce echipă a câștigat imunitate. Ce concurent s-a salvat de la o posibilă eliminare... Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu luptă pentru Imunitatea de Echipă, la Chefi fără limite,diseară, de la 20:30, p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x