Vlădutz, bucătarul de la Neatza, gătește una dintre rețetele lui preferate, clătite umplute cu zmeură, cu banane și cu un sos de ciocolată albă.
Instructiuni
Pentru aluat:
- 5 oua
- 3 linguri zahar
- 500 ml lapte
- 300 ml apa minerala
- 450-500 g faina
- 1 praf sare
- coaja rasa de lamaie
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1-2 linguri ulei de masline
Pentru umplut:
- 2 kg zmeura
- 4-5 banane
- Pentru glazura:
- 300 g ciocolata alba
- 300 ml smantana pentru frisca
- 50 g unt
- topping de ciocolata amaruie
Pentru decor:
- zmeura
- frunze de menta
Mod de preparare:
Pentru clatite se mixeaza ouale cu zaharul si putina sare pana cand se lichefiaza zaharul, apoi se adauga pe rand: laptele, apa minerala, uleiul, coaja de lamaie, esenta si se incorporeaza treptat, faina. Se coc clatitele intr-o tigaie antiaderenta pe o parte si pe cealalta.
Pentru glazura, se pune smantana la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se da vasul deoparte de pe foc, se adauga ciocolata rupta in bucati si untul si se amesteca bine pana cand totul devine fluid.
Se lasa sosul la rece pana in momentul servirii clatitelor. Clatitele se umplu cu cat mai multa zmeura si felii de banane si se toarna peste ele, in fir subtire, sosul de ciocolata alba.
Se decoreaza cu un topping de ciocolata amaruie, din comert, sau preparat in casa si cu cu zmeura si frunze de menta.
Delicioase aceste clatite fermecate, pe care Vladutz le-a denumit "ursoaice", intrucat a folosit pentru umplerea lor, un ingredient din hrana ursului si anume: zmeura.
Vezi AICI rețeta, în video pas cu pas!
Te-ai săturat de mâncărurile banale? Cu mâncare sau friptură, orezul turcesc te scoate din încurcătură!... Tocăniță din pipote de pui, cu mămăliguță...