- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 500 gr caracatiță fiartă
- 1 apio
- 1 morcov
- 2-3 căței de usturoi
- 1 legătură patrunje
- 1 lămâie
- 200 ml ulei de masline
- sare și piper
- 3 crevețti
- 150 gr seppie
- 300 gr somon
- 200 gr rucola
- 500gr parmezan
- oțet balsamic
- vin roșu
- 200 gr ceapă roșie
- 200 gr unt
- 50 gr zahăr
- oțet de vin
- (coktail de creveti in salsa rosa)
- 400 gr creveți (intregi)
- 5 lămâi medii
- 150 ml coniac
- 200 gr maioneză
- 200 gr ketchup dulce
- 30 gr sos worcestershire
- 20 gr muștar
- 50 gr icre negre
- 500 gr fructe de mare(caracatiță, sepie, creveți)
- 500 gr scoici Saint Jacques
- 200 gr făină albă
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 1 legătură pătrunjel verde
- o varză roșie
- o legătură de ridichi
- 500 g baby spanac
- 1 țelină apio
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 200 gr unt
- 100 gr capere
- crenguțe de rozmarin
Mod de preparare
Pentru salata de caracatiță, dacă aceasta nu este fiartă, se pune la fiert în apă cu sare. Se toacă mărunt țelina apio, morcovul, usturoiul și pătrunjelul.
Se fierb creveții și sepia, apoi se amestecă toate și se condimentează cu sare și piper. Se adaughă ulei de măsline, suc de lămâie și se montează salata de caracatiță pe o frunză de salată verde.
Scoicile Saint Jacques se blanșează, apoi se trag în unt. Se prepare pentru servirea lor un dressing din pătrunjel verde trecut prin blender cu Chili proaspăt, capere și coajă de lămâie.
Pentru cocktailul de creveți în salsa rosa, se decortichează creveții și se fierb.
Se prepară o salsa prin amestecul maionezei cu muștarul, sosul worcetershire, coniacul și ketchupul. Se taie 4 lămâi în jumătăți pe lungime și se pune salata peste ele, tăiată în fâșii lungi, apoi creveții cu salsa roze și se decorează cu icre negre.
Pentru fileul de somon la aburi cu ierburi, se condimentează somonul cu rozmarin, coriandru, pătrunjel și mentă și se acoperă cu folie de bucătărie, apoi se fierbe într-un stock de legume, după care se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Se scoate apoi pe un pat de rucola și se garnisește cu parmesan preparat crispy.
Se așază toate preparatele pe farfurii și se servesc decorate cu foi de ridichi și verdeață.
Gata cu cartofii și măslinele! Încearcă hummus oriental, o reţetă delicioasă de post, sănătoasă și foarte ușor de prepar... Tournedo de vită în crustă de piper...