Reţeta pe care v-o oferim azi, recomandată de însăși Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, este: așchii cu vin!
Ingrediente:
200 g făină,
4 gălbenuşuri,
o lingură de zahăr pudră,
o linguriţă de oţet,
50 ml vin,
sare, 200 g untură.
Cum se procedează: Se face un aluat că de tăiţei din făină, gălbenuşuri, oţet, vin, sare. Se frământă bine, apoi se lasă câteva minute să se odihnească. După aceea se întinde o foaie foarte subţire, din care se taie la rândul lor - oblic, să iasă un paralelogram - în bucăţi lungi de 8-10 cm. în mijlocul fiecărei bucăţi se face o crestătura prin care se trece aluatul (că la minciunele). Se prăjesc în untură încinsă. Se pun pe un şervett, să se scurgă grăsimea, apoi se aşază pe un platou, se presară zahăr pudra şi se servesc calde. Cu vin...
Afară plouă liniștit, pe alocuri, ninge... Române, aceasta e cea mai bună rețetă de VIN FIERT! Dacă e vreme de iarnă, ne... Se spune că așa au căzut românii în mrejele unguroaicelor! Rețeta PRĂJITURII MINUNE, fără coacere și cu ingrediente puți...