Nu mai e un secret că pentru gospodine contează doar atât: ca o mâncare să se facă rapid şi cu puţine ingrediente. Iată o reţetă excelentă de bastonașe de pește făcute în casă!
Ingrediente (12 bucăți)
200 ml ulei
500 g file de pește alb, fără oase (cod, șalău, somn etc)
Articolul continuă după reclamă
200 g făină
200 g pesmet
2ouă
4 căței de usturoi
1 legătură de mărar pentru decor
sare
piper
Preparare:
- Se spală file-urile de pește și se scurg bine de apă. Se taie apoi în fâșii groase de 1cm, care se condimentează cu sare și piper.
- Se bat ouăle ca pentru omletă și se adaugă usturoiul pisat.
- Se dau bastonașele de pește prin făină, apoi prin amestecul de ou bătut și la final prin pesmet. Se rumenesc în ulei încins până ce capătă o culoare aurie.
- Se servesc calde, cu piure de cartofi sau cartofi prăjiți și se garnisesc cu murături sau legume colorate și cu mărar.
POFTĂ BUNĂ!
Sursă: rețete.md
Clătite sărate, cu brânză și dovlecei, un aperitiv ușor de vară... Bulete cu suflet păcătos, un deliciu pentru orice pofticios! Mănânci și plângi de bun ce e!...