Un desert gustos, pe bază de paste și brânză cu stafide, pentru orice pofticios: „Bavette la cuptor cu brânză dulce și stafide, servite cu sos din fructe de pădure”.
Din aceeași categorie de desert, mai puteți încerca și această Budincă de macaroane cu brânză de vaci, sau această Budincă de brânză dulce cu banane!
Ingrediente pentru Bavette la cuptor cu brânză dulce și stafide, servite cu sos din fructe de pădure
- 500 g paste bavette
- 500 g brânză dulce
- 100 g unt
- 100 g smântână
- 2-3 ouă
- 100 g stafide
- 250 g zahăr
- esență de vanilie
- sare
- 250 g fructe de pădure
Mod de preparare Bavette la cuptor cu brânză dulce și stafide, servite cu sos din fructe de pădure
Se amestecă brănza cu 150 g de zahăr și stafidele ușor hidratate în apă cu esență de vanilie. Se adaugă puțină sare, smântâna, 50 g unt moale și ouăle. Se omogenizează bine compoziția.
Pastele se fierb în apă cu puțină sare, apoi se scurg și se amestecă cu puțin unt.
Se unge un vas termorezistent cu unt și se așază în el un rând de bavette, un rând de brânză cu stafide, până se termină ingredientele. Se dă vasul la cuptor până când delicioasele bavette cu brânză și stafide se rumenesc bine la suprafață.
Se prepară un sos din fructele de pădure cu 150 g zahăr prin fierberea lor, apoi sosul se trece prin sită. Cu acest sos se glazurează bavettele cu brânză și stafide, în timpul servirii.
Rețetă simplă și ușoară de tagliatelle bolognese... Clătite delicioase și pufoase, pregătite fără pic de ulei! Care este secretul...