Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare o interesantă și delicioasă rețetă: Caracatiță cu sparanghel și piure de fava.
- 1 kg caracatiță
- 500 gr sparanghel
- 400 gr fava nefiartă
- 300 gr roșii cherry confiate
- Sare
- piper tricolor( roșu, alb, verde)
- oregano uscat
- 250ml ulei de măsline
- 1 ceapă roșie.
Mod de preparare pentru rețeta Caracatiță cu sparanghel și piure de fava
Fasonăm caracatița, o ungem cu ulei și o preparăm pe plită.
Curățăm sparanghelul, îl ungem cu ulei și îl preparăm pe plită.
Fierbem boabele fava cu o ceapă întreagă și 3 căței de usturoi până scade apa, apoi se blendează și se adaugă ulei de măsline până rezultă o pastă. Se potrivește gustul cu sare și piper.
Se păstrează câteva boabe de fava pentru décor.
Roșiile cherry se trag la tigaie stropite cu puțin ulei.
Se servesc împreună toate aceste preparate.
Salată rece de farfalle cu somon... Cotlet de miel în crustă de rozmarin cu cartof fondant, ratatouile și sos de vin roșu...