Caracatița pare un ingredient pretențios, însă odată ce ai învățat s-o gătești, te vei îndrăgosti de gustul ei. Iar asortată cu o garnitură gustoasă, ca în rețeta Caracatiță flambată cu cartofi și sparanghel, deliciul este maxim.
Rețeta Caracatiță flambată cu cartofi și sparanghel - Ingrediente:
- 800 g caracatiță
- 50 gr boabe de piper
- 3 ardei iuți
- Sare mare
- 1 kg cartofi
- 300 g sparanghel
- 300 g roșii cherry
- 300 g scalogno( ceapă mică)
- 100 ml coniac
- 100 g unt
- 50 g zahăr brun
Rețeta Caracatiță flambată cu cartofi și sparanghel - Preparare
Se pune caracatița la fiert în apă cu sare și boabe de piper.
Între timp, se curăță cartofii și se pun la fiert. Scalogno, sau ceapa mică se caramelizează în unt cu zahăr brun și se adaugă peste cartofi. Apoi se pasează și se transformă în piure cu puțin unt.
Sparanghelul și roșiile cherry se trag la tigaie în puțin unt.
Caracatița se taie și se pune la flambat cu coniac.
Când toate preparatele sunt gata, se așază pe farfurii și se servesc.
Platou cu fructe de mare. Cum faci un mix de fructe de mare pentru a-i impresiona și pe cei mai pretențioși gurmanzi!... Cotlete de miel în crustă de ierburi aromate și Saint Jaques...