Cele trei echipe din emisiunea culinară Chefi la cuțite, sub îndrumarea celor trei chefi, s-au întrecut în idei proprii de rețete de cârnați, care mai de care mai gustoase, mai picante și mai deosebite.
Pentru unii dintre concurenți a fost prima dată când au preparat cârnați, dar cei experimentați, împreună cu cei trei chefi, au avut grijă să-i îndrume și să le explice pas cu pas tactica preparării rețetelor de cârnați, de la alegerea cărnii, a dozării condimentelor și nu în ultimul rând a alegerii și folosirii mațelor pentru umplere.
- Trucurile pe care le-au deprins concurenții au constat în a alege carne cât mai grasă, intestinele( mațele) cât mai subțiri, de preferință de oaie și să dozeze cum trebuie condimentele, să nu fie în cantități mari, pentru a nu obține o aromă prea puternică. Compoziția pentru cârnați trebuie să fie mai moale decât cea de chiftele, pentru a putea aluneca ușor prin dispozitivul de umplere și a se putea umple uniform intestinele. Pentru un gust, dar și aspect mai plăcut, cârnații se vor prepara mai întâi în tigaie cu puțină grăsime, apoi se vor definitiva la cuptor.
Când servim cârnații, important este și cu ce alte preparate îi asortăm, pentru a le înnobila pe deplin gustul.
Echipa albastră a optat pentru a prepara trei rețete de cârnați, dintre care, o rețetă mai deosebită și mai inedită - rețeta proprie a concurentei Gina Gheorghe. Aceasta a asezonat carnea de porc proaspătă cu ciolan afumat, roșii uscate, mozzarella, usturoi, ardei iute și ceva ierburi uscate. Este o rețetă de cârnați pe care o prepară foarte des și mereu are succes. Pe lângă cele trei feluri de cârnați, echipa albastră a mai preparat și o rețetă de fasole bătută, asezonată cu ceapă roșie marinată, o salată de sfeclă roșie cu hrean și niște chifle de pâine foarte reușite.
Echipa mov a preparat, pe lângă delicioșii cârnați, mousse de usturoi, chipsuri de cartofi, cu salată de ardei copți, salată de legume.
Farfuria câștigătoare a fost farfuria echipei verzi, care a ales să prepare o rețetă delicioasă de fasole scăzută, niște cartofi țărănești cu ceapă și bacon, pe care i-a asezonat cu pătrunjel verde și smântână, o salată de murături proaspete, dar și niște pâinici de casă foarte pufoase și reușite. Elementul surpriză din farfuria așlbastră a fost desertul - un delicios mousse de ciocolată cu fructe.
Cum se prepară Rețeta Muhammara? O delicioasă rețetă pe bază de ardei copt, din bucătăria siriană.... Rețete de Crăciun. Trei Rețete de fursecuri care n-ar trebui să lipsească de pe platoul cu deserturi de sărbători...