Dacă nu mai ştii ce să pregăteşti la micul dejun pentru cei dragi, reţetă de mai jos se va dovedi a fi extrem de utilă. Conurile de pâine cu omletă sunt foarte iubite în Franţa, aşa că de ce să nu le încerci şi tu?
Ingrediente:
- un aluat congelat (ţinut peste noapte în frigider pentru a se decongela);
- un ou bătut;
- seminţe de mac, susan sau de floarea soarelui (în funcţie de preferinţe, putem adăuga şi alte seminţe);
- ouă jumări (sau omleta cu ingredientele preferate).
Mod de preparare:
- încălzim cuptorul la 200 de grade celsius;
- tapetam o tavă de cuptor cu hârtie de copt;
- facem un con din hârtie, apoi adăugăm în jurul acestuia folie de aluminiu (sunt necesare 8 conuri);
- împărţim aluatul în opt bucăţi egale, pe care le rulăm;
- înfăşuram bucăţile de aluat pe conuri, punem pe foaia de copt şi lăsăm să crească pentru aproximativ 20 de minute;
- ungem conurile cu ou bătut şi presaram seminţele;
- dăm la cuptor pentru aproximativ 16 minute, până capăta o culoare aurie;
- lăsăm conurile să se răcească, apoi le umplem cu ouă jumări sau omletă preferată.