De cele mai multe ori, fie nu avem timp de gătit, fie nu suntem atât de îndemânatice în bucătărie pe cât ne-am fi dorit. Însă, atunci când pofta de ceva dulce ne loveşte, rămâne neajutorate.
Reţeta "Prăjitura Ecler" este una extrem de simplă şi la îndemână. Unde mai pui că nici măcar nu iei contact cu cuptorul, acel loc misterios din care mama scoate cele mai gustoase bunătăţi.
Ingrediente
Pentru umplutură:
100 ml de budincă instant de vanilie, preparată conform instrucțiunilor de pe ambajaj
230 ml frișcă bătută
3 căni de lapte
biscuiți graham
Pentru topping:
¼ cană de lapte
100 g de unt sau margarină
1/3 cană de cacao pudră, neîndulcită
1 linguriță de vanilie
1 cană de zahăr granulat
Mod de preparare
Într-un bol, adăugați budinca și laptele, apoi le bateți, după care adăugați frișca lichidă și amestecați. Într-o tavă, așezați un strat de biscuiți peste care întindeți jumătate din amestecul cu budincă. Adăugați un nou strat de biscuiți, apoi restul de amestec cu budincă, după care puneți încă un strat de biscuiți.
Preparați topping-ul: într-o oală, adăugați laptele, cacao și zahărul, le dați în clocot, apoi lăsați să fiarbă încă un minut, timp în care amestecați des în oală; apoi o luați de pe foc și o lăsați să se răcorească pentru încă un minut, după care adăugați untul sau margarina și amestecați bine, să se topească.
Turnați topping-ul de ciocolată rezultat peste stratul de biscuiți de deasupra. Introduceți tava la frigider și o lăsați acolo peste noapte…
Secretul celui mai gustos pui prăjit din lume a fost descoperit! Vei vedea imediat diferența!... Te-ai plictisit de prăjituri sau de prea multe dulciuri? Încearcă cea mai simplă rețetă de SĂRĂȚELE! Sunt gata în câteva...