- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
a1.ro îţi prezintă o reţetă cu adevărat delicioasă: chec de cafea!
Ingrediente
Pentru chec
175 g unt nesărat, plus extra pentru uns
175 g zahăr pudra
2 ouă
15 ml lichior de cafea
175 g făină
5 g praf de copt
45 ml cafea instant dizolvată în 15 ml apa fierbinte
Pentru glazură
175 g zahăr pudra
10 ml cafea instant, dizolvată în 35 ml apa fierbinte
18 bomboane de ciocolată cu aromă de cafea
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt.
- Amestecați untul și zahărul pudra până ce amestecul devine pufos. Bateți ouăle, unul după altul, adăugând 15 g de făină dacă începe să se închege. Adăugați lichiorul de cafea.
- Adăugați făină rămasă și praful de copt și amestecați. Puneți jumătate din umplutura într-un alt bol și amestecați cafeaua.
- Turnați o lingură din fiecare umplutura (cea fără cafea și cea care conține cafea) în tavă, apoi repetați procesul cu umplutura rămasă pentru a creă două straturi. Agitați o data tavă pentru a distribui umplutura, apoi învârtiți o furculița prin ea pentru a creă un efect de fâșii.
- Coaceți timp de 45-50 de minute sau până ce o scobitoare iese curată din compoziția propriu-zisă. Scoateți checul și lăsați-l să se răcească.
- Pentru a prepară glazură, puneți zahărul pudra într-un bol, apoi adăugați cafeaua și amestecați bine. Turnați glazură peste prăjitură și aranjați bomboanele de ciocolată după cum doriți.
- Sursă: culinar.md