Ingrediente
- 800g cremă de brânză philadelphia
- 4 ouă
- 200 g unt
- 400 g biscuți digestivi, dulci
- 300 g zahăr pudră
- 2 lămâi
- extract de vanilie sau esență de vanilie
- sare
- 400 g afine congelate sau proapete
- mentă proaspată
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade.
Se topește untul la foc mic.
Se mărunțesc biscuiții și se amestecă cu untul topit.
Se tapetează forma de copt cu unt.
Se pune amesetcul de biscuiți cu unt și se presează cu dosul unui pahar.
Se dă la cuptor pentru 10 minute.
Se mixează brânza cu 100 g zahăar, se adaugă ouăle, extractul de vanilie, sarea, și coaja rasă de la lămâi.
Se toarnă totul peste blatul de biscuiți și se dă la cuptor pentru 30 de minute la 160 de grade. Între timp, se prapară sosul de afine.
Se pun într-o craticioară afinele, zahărul rămas și puțină apă.
Se fierb la foc mic, până când zaharul se topește și fructele s-au înmuiat.
Se scoate reparatul din cuptor, se detașeaza de la pereții tăvii și se lasă la răcit.
Apoi, se ornează cu sosul de afine și cîteva frunze de mentă și se servește.
Mini prăjituri cu ananas... Șnițel prahovean...