Ingrediente
- 350 g biscuiți Oreo
- 125 g unt
- 50 ml lapte
- 400 g brânză cremoasă de vaci
- 200 g smântână
- 200 g frișcă
- 150 g zahăr
- 250 g afine
- un praf sare
Mod de preparare
Vreți un desert bun, cu aspect plăcut și fără a folosi cuptorul, pentru prepararea acestuia?
Rupeți biscuiții și treceți-i prin robot.
Puneți laptele cu untul pe foc, iar când untul se topește, adăugați-l peste biscuiți și omogenizați.
Adăugând și lapte în compoziția de biscuiți, mai diminuăm din gustul accentuat de unt.
Cu această compoziție tapetați baza unei forme de copt cu pereți detașabili și dați-o la rece până când preparați crema.
Puneți afinele pe foc, împreună cu zahărul și lăsați-le să fiarbă 10-15 minute, apoi treceți-le printr-o sită.
Păstrați cateva afine și pentru decor.
Hidratați gelatina în puțină apă.
Amestecați brânza cu smântâna.
Bateți frișca spumă.
Peste amestecul de brânză, adăugați mixtura de afine ușor răcită.
Imediat, adăugați gelatina diluată pe baie de aburi și omogenizați.
Încorporați frișca bătută, omogenizați din nou și întindeți compoziția peste blatul de biscuiți.
Nivelați frumos și dați din nou tava la frigider pentru minim 30 de minute.
Decorați cu afine și frunze de mentă și serviți cu poftă!
Trandafiri de mere, desertul pe care toată lumea îl va cere! Se fac imediat, cu doar trei ingrediente!... Bezele cu pupici...