- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ai încercat vreodată un cheesecake cu caramel şi nuci? E absolut delicios, iar reţeta este foarte uşoară. Merită din plin!
INGREDIENTE:
Blat:
200g biscuiti simpli
50g zahar
115g unt topit
Crema de branza:
1kg crema de branza
200g zahar
3 linguri faina
5 oua
80ml smantana lichida (30% grasime)
1 lingura coaja rasa de lamaie
1 lingura esenta de vanilie
Sirop de caramel:
3/4 cana zahar
3 linguri apa
12 linguri smantana lichida
1 mana nuci prajite si tocate grosier pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Se maruntesc biscuitii, apoi se pun intr-un castron cu zaharul si untul topit. Se amesteca bine, apoi se pune toata compozitia intr-o tava unsa cu unt, speciala pentru cheesecake. Compozitia se intinde uniform si se pune la rece, in frigider.
Pentru crema de branza: Se amesteca rand pe rand toate ingredientele, pana cand se obtine un amestec omogen, apoi se toarna peste blatul de biscuiti si se pune la cuptorul preincalzit. Se coace la foc mic timp de 45 de minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Pentru siropul de caramel: Se caramelizeaza zaharul. Cand acesta incepe sa prinda culoare, se toarna peste smantana lichida si se amesteca mereu pana cand se ingroasa.
Se serveste rece, cu caramelul pus pe deasupra. Pofta buna!
Prăjitura "Cremita" e gata în zece minute! Cu doar cinci ingrediente, faci un desert delicios şi foarte simplu... Este sezonul lui! Cea mai bună reţetă de vin fiert. Jamie Oliver îţi spune secretul...