Antena Căutare

Cheesecake cu nuci şi caramel, o prăjitură delicioasă, foarte uşor de făcut! Vezi toţi paşii reţetei

Ai încercat vreodată un cheesecake cu caramel şi nuci? E absolut delicios, iar reţeta este foarte uşoară. Merită din plin!

Ai încercat vreodată un cheesecake cu caramel şi nuci? E absolut delicios, iar reţeta este foarte uşoară. Merită din plin!

INGREDIENTE:

Blat:
200g biscuiti simpli
50g zahar
115g unt topit

Crema de branza:
1kg crema de branza
200g zahar
3 linguri faina
5 oua
80ml smantana lichida (30% grasime)
1 lingura coaja rasa de lamaie
1 lingura esenta de vanilie

Sirop de caramel:
3/4 cana zahar
3 linguri apa
12 linguri smantana lichida
1 mana nuci prajite si tocate grosier pentru decor


MOD DE PREPARARE:


Se maruntesc biscuitii, apoi se pun intr-un castron cu zaharul si untul topit. Se amesteca bine, apoi se pune toata compozitia intr-o tava unsa cu unt, speciala pentru cheesecake. Compozitia se intinde uniform si se pune la rece, in frigider.

Pentru crema de branza: Se amesteca rand pe rand toate ingredientele, pana cand se obtine un amestec omogen, apoi se toarna peste blatul de biscuiti si se pune la cuptorul preincalzit. Se coace la foc mic timp de 45 de minute, apoi se lasa sa se raceasca.

Pentru siropul de caramel: Se caramelizeaza zaharul. Cand acesta incepe sa prinda culoare, se toarna peste smantana lichida si se amesteca mereu pana cand se ingroasa.

Se serveste rece, cu caramelul pus pe deasupra. Pofta buna!

Prăjitura "Cremita" e gata în zece minute! Cu doar cinci ingrediente, faci un desert delicios şi foarte simplu... Este sezonul lui! Cea mai bună reţetă de vin fiert. Jamie Oliver îţi spune secretul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x