Chefi la cuțite, 18 aprilie 2021. Rețetă de ciorbă din ciuperci pleurotus, preparată de Lucian Barna

Una dintre rețetele apreciate cu punctaj maxim în ediția 22 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, a fost o rețetă de ciorbă din ciuperci pleurotus, preparată de Lucian Barna.

Ciorbă din ciuperci pleurotus sau ciorbă falsă de burtă, gata de servit

Chefi la cuțite

În ediția 22 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Lucian Barna, un concurent de 45 de ani, din Brașov a reușit să-i impresioneze pe cei trei chefi cu o rețetă de ciorbă din ciuperci pleurotus.Este o rețetă adaptată după clasica ciorbă de burtă, foarte gustoasă datorită ingredientelor de calitate din gama Lidl.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesarii preparării gustoasei ciorbe falsă de burtă, care a fost apreciată cu trei cuțite.

Rețetă de ciorbă din ciuperci pleurotus - Ingrediente

  • 1 buc ceapă alba, mare
  • 4 buc. morcovi mari
  • 1 buc. țelină rădăcină
  • 2 capatani usturoi
  • 2 buc. ardei iute
  • 1 borcan mic de gogoșari în oțet
  • 5 ouă
  • 600 gr smântână
  • 5 felii de pâine toast, albă
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri oțet de struguri
  • 1500 gr ciuperci pleurotus, proaspete
  • sare de mare

Rețetă de ciorbă din ciuperci pleurotus - Mod de preparare

Se curăță ceapa, țelina și morcovul, se taie măarunt și se pun la fiert într-o oala de 3 litri, cu apă.

Se curăță și se taie ciupercile pleurotus, pe lungime, subtire, astfel incat sa semene cu fâșiile din burtă de vită, după care se pun și acestea la fiert.Codițele nu se vor adăuga, pentru că rămân tari.

Se dau pe răzătoarea mică cei 3 morcovi și se calesc în ulei pentru a da culoare la final ciorbei, dar și gust delicios.

Usturoiul se curăță și se toacă fin, iar gogoșasrii în oțet se taie în fâșii. Gălbenușurile de la 5 ouă se amestecă cu 500 gr de smântână și usturoiul tocat. Se taie ardeiul iute în felii subțiri pe diagonală și se păstrează pentru servire.Doua felii de paine albă toast se vor prăji ușor.

Citește și: Rețetă de gulaș de porc cu găluște, preparată de Georgiana Neda Ebru

După ce au fiert ceapa, morcovul și țelina se strecoară supa de legume, transferând lichidul într-o oală mai încăpătoare.

Se scurg ciupercile de la fiert si se adaugă în oala cu supa de legume.

Pregătim dressingul ciorbei în bolul în care se află amestecul de smântână cu gălbenușurile de ou și usturoiul. Cu un polonic se ia din supă și se toarnă amestecând ușor în bol. Apoi se adaugă acest amestec în ciorba de ciuperci de pe foc.

Când se toarnă dressingul în ciorbă se va trece prin sită, pentru a elimina usturoiul. Se adaugă sare după gust și o lingură de oțet.

La final se adaugă în ciorbă morcovul răzuit și ușor călit.

Dacă sunteți în căutarea unui desert de post delicios, vă oferim o rețetă de prăjitură cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară.

Cum se servește ciorba de ciuperci pleurotus

Într-o farfurie adâncă se pune un polonic de ciorbă cu multe ciuperci, după care se mai pune un polonic cu supă, iar deasupra se pune un polonic cu răzătura de morcovi.

Apoi se presară gogoșarul tăiat în fâșii.

Painea toast prăjită se taie in triunghi și se pune o linguriță de smântână, iar peste smântână se așază trei felii subtiră tăiate în clin, de ardei iute. Acest cruton de pâine cu smântână se așază pe marginea farfuriei.

Ultimele știri