Aceste ouă scoțiene le putem prepara după Sărbătorile Pascale, când sigur vom rămâne cu multe ouă vopsite.
Vor ieși mult mai aspectuoase dacă se folosesc ouă de prepeliță, sau niște ouă mai mici.
Puteți pregăti și aceste Chiftele în sos de roșii cu legume și tăiței de casă, pentru o masă savuroasă.
Ingrediente pentru ouă scoțiene
- 6 ouă fierte, tari
- 600 gr carne tocată, amestec
- 1 căpățână de usturoi
- boia de ardei iute
- sare dupa gust
- 2 ouă crude
- 100 gr făină( cu aproximatie)
- 150 gr pesmet
Mod de preparare ouă scoțiene
Fierbem ouăle pentru 10 minute, în apă cu puțină sare și puțin oțet (pentru a nu se sparge), după care scurgem apă, le crăpam ușor și le scufundăm în apă rece.
Tocăm carnea împreună cu usturoiul curățat și presăram peste acestea, sare și boia de ardei iute.
Putem să punem orice condimente preferăm, pentru a fi cât mai gustoase chiftelele.
Adăugăm oul crud și omogenizăm bine amestecul, apoi îl împărțim în 6 părți.
Celălalt ou crud se amestecă cu o linguriță de făină și un praf de sare.
Când ouăle s-au răcit complet, le curățăm de coajă, le trecem prin făină, apoi le îmbracăm cu carnea tocată, pe toate părțile, asambland astfel minunatele ouă scoțiene.
Presăm bine carnea peste ouă, formând astfel un bulete ceva mai mare decât mingea de ping pong, apoi trecem fiecare bulet prin amestecul de ouă cu făină, iar la final prin pesmet.
Așezăm ouăle scoțiene în tava tapetată cu hârtie de copt, sau pur și simplu punem fiecare bulet în hârtie pentru brioșe. Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade, până când acestea se vor rumeni bine pe toate părțile.