Chifteluțele din carne sunt preferatele tuturor, însă combinate cu un delicios piure de sfeclă roșie și mere amestecat cu cușcuș, vor avea un gust chiar deosebit.
Rețeta Chifteluțe cu garnitură de sfeclă roșie cu mere și cușcuș - Ingrediente
- Pentru chifteluțe:
- 1 kg carne tocată, amestec
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 2 legături mărar
- 3 legături pătrunjel
- 1-2 căței de usturoi
- 50 g parmezan
- 3 ouă
- 3 felii de pâine
- 250 ml lapte
- ulei pentru prăjit
- Pentru garnitură:
- 250 g cușcuș
- 1 sfeclă roșie
- 2 mere
- sare
- piper
- 200 ml smântână
Rețrta Chifteluțe cu garnitură de sfeclă roșie cu mere și cușcuș - Preparare
Pentru a prepara chifteluțe din carne, se trece carnea de două ori prin mașina de tocat pentru a deveni mai fină. Apoi se amestecă cu ceapa tocată mărunt, usturoiul răzuit, verdeața tocată, pâine înmuiată în lapte și scursă și ouăle. Se omogenizează bine compoziția rezultaă, se asezonează cu sare și piper și se formează chifteluțele de dimensiunea unei nuci. Se prăjesc în ulei încins.
Citiți și Rețeta Chifteluțe de porc în sos de ardei copt cu roșii și mămăliguță!
Pentru a prepara piure de sfeclă roșie cu mere, se coc merele și sfecla, se curăță și se pasează cu ajutorul unui blender. Se adaugă și smântâna, se trece piureul prin sită și se mai fierbe pentru un minut. Separat se fierbe cușcuș-ul conform intrucțiunilor de pe pachet și se amestecă cu piureul de sfeclă roșie. Se potrivește gustul cu sare și piper.
Chifteluțele se servesc calde, cu delicioasa și frumos colorata garnitură de de sfeclă roșie cu mere și cușcuș.
Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant... Pulpe de rață cu găluște nemțești și sos caramel sărat. Nebunie-n farfurie cu o combinație de ingrediente cărora cu greu...