Nu poți refuza așa mâncare delicioasă, gătită ca la mama sau bunica:Chifteluțe de porc în sos de ardei copt cu roșii și mămăliguță.
Ingrediente pentru rețeta Chifteluțe de porc în sos de ardei copt cu roșii și mămăliguță
- 500 g carne porc, tocată
- 4 ouă
- o căpățână de usturoi
- un cartof
- o ceapa
- sare și piper
- pătrunjel verde
- o felie de pâine
- ulei pt prăjit
- Pentru sos :
- 500 g ardei capia
- 1 kg roșii
- 3 cepe medii
- sare și piper
- puțin ulei
- Pentru mămăliguță:
- 500 g malai
- 1200 ml apă
- 1 lingură sare
Mod de preparare pentru rețeta Chifteluțe de porc în sos de ardei copt cu roșii și mămăliguță
Pentru prepararea chifteluțelor, se amestecă carnea de porc, tocată, cu ceapa și usturoiul trecute prin mașina de tocat, cartoful dat pe răzătoare și bine scurs și pâinea înmuiată în apă sau lapte și bine scursă. Se adaugă sare și piper, după gust, pătrunjel verde tocat și se încorporează 3-4 ouă.
Se formează chifteluțele și se prăjesc în baie de ulei încins.
Pentru sosul de ardei copți cu roșii, se coc ardeii, se curăță și se toacă mărunt.
Se călește ceapa în puțin ulei, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate și se fierbe sosul până devine consistent. Se diluează cu puțină zeamă de la ardei și se adaugă și ardeii tocați.
Se mai fierbe sosul puțin, apoi se adaugă chifteluțele și se mai fierb în sos câteva minute. Se asezonează gustul sosului cu sare și piper.
Se prepară și o mămăliguță clasică. Se pune apa la fiert, se adaugă sarea, iar când începe să fiarbă, se adaugă mălaiul, în ploaie și se amestecă intens până aceasta se îngroașă, iar mălaiul este bine fiert.
Ciorbă de intestine și cap de miel... Langoși cu brânză dulce și gem de prune...