Acrișoară și foarte gustoasă, este oricând bine venită la orice masă, o ciorbă de perișoare ca la bunica acasă!
Ingrediente pentru rețeta Ciorbă de perișoare
- 500 g carne tocat (vită + porc)
- 1 ardei gras, roșu
- 1 țelină
- 1 gulie
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 legatură leuștean
- 4 ardei iuți
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 200 g orez
- 2-3 ouă
- Sare
- piper
- 1 l borș
- 500 g roșii în bulion, conservă
- 1 legatură pătrunjel
- 500 g smântână
Mod de preparare pentru rețeta Ciorbă de perișoare
Morcovii, ardeiul, păstârnacul, țelina, pătrunjelul, gulia și 1 ceapă se curăță, se spală bine și se taie în cubulețe potrivite.
Se pun legumele pentru ciorba de perișoare într-o oală, se toarnă 4 l de apă și se fierb, rezultând o supă de legume, concentrată.
Separat, se pun la fiert 500 ml de apă într-o crăticioară.
Când apa clocotește, se adaugă 3 linguri de orez și se opăresc pentru 2 minute. Se scurge orezul și se clătește sub jet de apă rece, apoi se amestecă cu carnea tocată și o ceapă tocată mărunt.
Se asezonează cu sare și piper și se încorporează ouăle, apoi se formează perișoarele care se adaugă în supa de pe foc.
Se lasă să fiarbă până sunt bine pătrunse, apoi se adaugă roșiile și mai târziu borșul fiert în prealabil, pentru 20-30 de minute.
Se adaugă restul de orez și se potrivește gustul ciorbei de perișoare, cu sare.
La final, se adaugă leușteanul tocat.
Ciorba de perișoare se servește cu smântână și ardei iute.
Poftă bună!
Pateuri cu vișine, varză și cartofi cu mărar murat... Orez cu creveți în suc de lămâie...