Antena Căutare

Ciorbă de salată verde sau „zamă de șelate” și pături cu brânză

Ciorba de salată verde, denumită „zamă de șelate” în Ardeal, este la mare căutare, mai ales primăvara, când salata verde este la ea acasă, iar servită cu pături cu brânză, devine un adevărat răsfăț culinar.

Ingrediente

  • Pentru ciorbă:
  • 6 salate verzi
  • 1 legătură mărar
  • 2 căpățâni usturoi
  • 500 g slănină de porc
  • 250 g făină albă
  • Sare
  • 1 kg smântână
  • 250 g iaurt
  • 3 l apă
  • Pentru pături:
  • 1 kg mălai
  • 4 cartofi
  • 1 kg brânză de oi
  • 1,5 l apă
  • Sare
  • 500 g cârnați

Mod de preparare

Se taie slănina în cubulețe si se pune la prăjit.

Se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt.

Când acestea își schimbă culoarea, se adaugă apă fierbinte.

La primul clocot, se adaugă salata bine spălată și ruptă în bucăți mici.

Se lasă să fiarbă pentru 10-15 minute.

Într-un bol, se amestecă iaurtul cu smântâna și făina și se adaugă în ciorbă, când salata este bine fiartă.

Se mai potrivește gustul de sare, apoi se stinge focul.

Pentru pături, se curăță cartofii, se toacă în cuburi și se pun la fiert în apă cu sare.

Când sunt bine fierți, se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă intens, până mamaliga se îngroasă.

Se adaugă brânza de oi, sfărâmată și se amestecă intens, până aceasta este bine încorporată.

Se așază apoi în străchini, iar deasupra se pun câteva rondele de cârnați prăjiți.

Păturile cu brânză se servesc cu zeama de salată verde.

Piroști sau colțunași cu brânză delicioși... Serenity Smoothie, un preparat vegan, inedit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x