Simplu și rapid de preparat, aceste cornulețe în formă de potcoave, cu vanilie și nuci sunt atât de fragede și delicioase, că dispar rapid de pe mese!
Ingrediente
- 1 ou mediu
- 300 g făină
- 50 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 250 g unt cu 82% grăsime
- 150 gr nucă măcinată
- un praf sare
- 1 plic praf de copt
- zahăr pudră vanilat, pentru pudrat
Mod de preparare cornulețe în formă de potcoave, cu vanilie și nuci
Untul moale, ținut la temperatura camerei se freacă cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu zahărul vanilat.
Se adaugă oul și se omogenizează compoziția, apoi nuca macinată și din nou se omogenizează.
Urmează făina cernută împreună cu praful de copt și se frământă un aluat nisipos, care se lasă la odihnit 15-20 de minute, la rece, acoperit cu o folie alimentară.
După acest interval, se formează cornulețele în formă de potcoave, se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 15-20 de minute, la 180 de grade.
Se lasă, apoi, să se tempereze și se pudrează cu zahăr vanilat.