Ingrediente:
- 2 buc. a câte 7-8 oase, coroană de miel
- sare
- piper
- nucșoară măcinată
- 1 căpățână usturoi
- 1 l ulei de floarea soarelui
- 5 crenguțe rozmarin fresh
- 1 l stock de vită
- 20 gr piper verde
- 50 ml coniac
- 200 gr unt
- 50 gr făină
- 500 gr mazăre congelată
- 3 fire mentă fresh
- 300 ml lapte
- 200 ml smântană dulce
- 1 buc fenicul
- sakura mov , verde
Mod de preparare
Din puțin ulei de măsline, sare, piper, puțin coniac, facem un baiț în care lăsăm carnea la marinat 30 de minute, apoi o rumenim în tigaie și o dăm la cuptor cu usturoi și rozmarin, până se prepară bine. Pentru că îți trebuie mai multe tigăi îți recomandăm Maxisetul Regis Stone de la Aloshop.
Mazărea o tragem în unt, apoi adăugăm stockul de vită și o fierbem bine, după care ii adăugăm mentă, o pasăm și o trecem prin sită, pentru a obține un piure fin.
Pentru cremozitate, adăugăm și puțină smântână.
Pentru sos, desfacem făina în puțin unt, adăugăm laptele fierbinte, apoi smântâna și condimentăm cu sare, nucșoară și mult piper.
Coroana de miel, după ce este preparată o trecem prin condimente si semințe și o aranjăm frumos pe platou, împreună cu sosul de piper și piureul de mazăre.
Poftă bună!
Prăjitura "sex la tavă", o reţetă obraznică, delicioasă, foarte uşor de făcut... Salată Jack pe vrejul de fasole...