Cozonac sub formă de coroniță cu umplutură de ciocolată și glazură icing

Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă specială de Cozonac sub formă de coroniță cu umplutură de ciocolată și glazură icing. Un desert ușor realizabil, dar și delicios și foarte aspectuos.

Cozonac sub formă de coroniță cu umplutură de ciocolată și glazură icing

De mare efect acest Cozonac sub formă de coroniță cu umplutură de ciocolată și glazură icing, va fi vedetă pe masa sărbătorilor pascale!

Ingrediente pentru rețeta de Cozonac sub formă de coroniță cu umplutură de ciocolată și glazură icing:


  • 1 kg făină
  • 50 gr drojdie
  • 6 gălbenușuri
  • 250-300 ml lapte
  • 200 gr unt topit
  • 1 ceașcă de lapte bătut
  • esența de vanilie
  • 2 gr linguriță de sare
  • 150 gr zahăr
  • Pentru umplutură:
  • cremă de ciocolată tartinabilă
  • Pentru glazură și decor:
  • gem de caise
  • glazură icing
  • frunze de mentă

Mod de preparare pentru rețeta de Cozonac magic cu umplutură de ciocolată

Drojdia se dizolvă în laptele călduț împreună cu zahărul, apoi se adaugă la mijlocul făinii cernută în prealabil, pentru a deveni aerată. Tot acolo se adaugă și gălbenușurile frecate cu sare și laptele bătut, untul topit și esența de vanilie și se amestecă, treptat, cu făina.

Aluatul rezultat se lasă la odihnit 20 de minute, după care se întinde într-o foaie de maxim 1 cm grosime.

Se unge aluatul de cozonac cu multă cremă de ciocolată tartinabilă, apoi se rulează strâns. Se taie ruloul longitudinal, în două părți care se împletesc frumos așa încât să se vadă umplutura de ciocolată. Se așază sub formă de colac pe un cerc de tort se transferă într-o tavă și se mai lasă la odihnit 20-30 de minute, apoi se coace la 160-170 de grade, pentru aproximativ o oră.

Cât este cald se glazurează cu glazura icing pregătită ca în această rețetă, dar și cu gem de caise pe alocuri, pentru un plus de gust și luciu.

Se decorează cu ouă roșii, în cuiburi din forme din zahăr ars și frunze de mentă.

Ultimele știri