Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă de sezon, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de turtă dulce!
Ingrediente
350 g miere
350 g făină
3 ouă
3 linguri de zahăr
1/2 linguriță de bicarbonat
un vârf de linguriță scorțișoară
un vârf de linguriță cuișoare
1 lingură de rom
1 lingură de ulei
1 pahar de nuci
Mod de preparare:
Se pune mierea în vasul în care vom pregăti compoziția și se amestecă până se înmoaie. Se dă la o parte, se pune făina cernută câte puțin o dată, și duă ce s-a mai răcorit, ouăle întregi, pe rând. Se freacă totul bine, se adaugă 1/2 linguriță de bicarbonat, apoi cuișoare și scorțișoare pisate, rom, ulei și nucile lăsate nesfărâmate.
Se unge o tavă cu unt, se toarnă compoziția, se pun deasupra bucăți de nucă și se coace la foc potrivit.
POFTĂ BUNĂ!
Gustul copilăriei, readus de legendara Sanda Marin! Poftiți la „SĂRĂȚELE CU CHIMEN”? Noi, daaa!... Fie iarna cât de grea, „merele pe canapea”! Cea mai cea rețetă, direct din „Biblia gospodinelor”, cartea de bucate a San...