Servite cu înghețată de iaurt și fructe de pădure, sunt chiar demențiale, aceste ștrudele cu mere caramelizate și foarte aromate!
Deosebită și demnă de preparat este și această Plăcintă cu mere rase și gem de gutui!
Ingrediente pentru ștrudele cu mere caramelizate și foarte aromate
- 800 g aluat foietaj
- 1,5 kg de mere
- 150 g zahăr
- 25-30 g unt
- zeama de la o lămâie
- 30 ml lichior amaretto
- 1-2 linguri pesmet
- 1 linguriță scorțișoară
- zahăr pudră pentru decor
- înghețată de iaurt și fructe de pădure, pentru servit
Mod de preparare ștrudele cu mere caramelizate și foarte aromate
Lăsăm aluatul la decongelat și ne ocupăm de pregătirea merelor.
Curățăm merele, le dăm pe răzătoarea mare și le stropim cu zeamă de lămâie.
Le punem într-un vas cu pereți dubli, la foc, adăugăm și zahărul și le amestecăm ușor să se caramelizeze uniform.
Când zahărul este topit, adăugăm lichiorul și un cub de unt.
Lăsăm merele să se răcească ușor, apoi adăugăm puțin pesmet pentru a absorbi din sirop și scorțișoară
Întindem compoziția de mere la capetele foilor de aluat și le rulăm, formând două ștrudele cu mere, mari.
Le transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt și le coacem la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.
Lăsăm delicioasele ștrudele cu mere caramelizate și foarte aromate să se tempereze, le pudrăm cu zahăr vanilat și le porționăm.