Dacă vă plac roșiile uscate, puteți să vi le preparați acasă după metoda clasică și vor fi delicioase mai târziu, folosite la pizza, la salate, sau în diverse preparate.
Puteți pregă ti și Roșii cherry la borcan pentru iarnă, în saramură.
Ingrediente pentru Roșii uscate, conservate în ulei de măsline
- 1 kg roșii
- 500 ml ulei de măsline
- 3-4 căței de usturoi
- piper
- 1 lingură sare
- busuioc uscat
- puțin zahăr, opțional
Mod de preparare Roșii uscate, conservate în ulei de măsline
Se spală roșiile, se taie în jumătăți și li se îndepărtează semințele.
Se așază într-o tavă pe hârtie de copt.
Usturoiul se pisează cu sare și se freacă cu puțin ulei de măsline ca la mujdei și se ung roșiile cu el.
Se presară sare piper și busuioc și se dau la cuptorul preîncălzit la 95-100 de grade și se lasă acolo câteva ore bune, până se usucă.
Se pot usca și la soare, sau mai simplu, cu deshidratorul, cine are.
Roșiile uscate se pun în borcane sterilizate, apoi se acoperă cu ulei de măsline, se închid cu capacele din dotare și se lasă în cuptorul deja cald, până a doua zi.
Sunt foarte bune, aromate, iar uleiul se poate folosi la salate, mâncăruri sau alte preparate.