Cu doar trei ingrediente putem prepara în casă delicioasa halva cu care ne putem răsfățaîn post și nu numai.
Iată care sunt ingredientele pentru Rețeta Halva de casă:
350 gr semințe de floarea soarelui, curățate
150 gr unt de cacao, sau 100 gr unt de cocos
2-3 linguri de miere
Rețeta Halva de casă - Peparare
Semințele de floarea soarelui se trag ușor la tigaie, dar cu grijă să nu se rumenească prea tare.
După ce se temperează, se macină semințele de floarea soarelui cu ajutorul unei râșnițe de cafea, sau de nuci.
Untul de cacao se diluează la bain marie, se lasă să se tempereze ușor apoi se amestecă cu mierea.
- Atenție! Cu untul de cacao se lucrează rapid, pentru că durata de diluare este mult mai mică decât la untul obișnuit și la fel de repede se și solidifică.
Se adaugă amestecul de unt de cacao și miere peste semințele de floarea soarelui măcinate, se omogenizează compoziția și se răstoarnă într-o formă dreptunghiulară, tavă, sau formă de chec, tapetată cu folie de prospețime. Se întinde uniform și se lasă să se întărească, apoi se poate porționa.
În funcție de calitatea untului de cacao, delicioasa halva de casă poate ieși mai casantă, sau ușor cremoasă. Dacă se dorește mai cremoasă, se poate combina untul de cacao cu unt sau ulei de cocos, în cantități egale.
Citește și: Rețeta Nuci umplute cu cremă de halva
Pentru un plus de gust, se poate aromatiza halvaua de casă cu rom, vanilie, sau ce preferă fiecare.
Se poate adăuga și cacao pentru un plus de gust și culoare, se poate chiar prepara în două culori: cu și fără cacao.
În orice variantă, halvaua de casă este extrem de delicioasă!
Spor și poftă bună!
Click AICI pentru mai multe rețete de deserturi de post!
Cum facem lipii pentru hummus sau shaorma acasă? Rețetă de lipii libaneze, simplă cu reușită sigură!... Chifle împletite cu mac. Rețetă simplă de aluat pentru chifle....