Pentru că tot este săptămâna în care sărbătorim iubirea, s-o sărbătorim cum se cuvine și în bucătărie, preparând rețete de deserturi delicioase, cu care să-i delectăm pe cei dragi!
Ingrediente pentru Rețeta Cheesecake japonez cu dulceață de vișine:
- Pentru baza cheesecake-ului:
- 250 gr cremă de brânză
- 6 ouă
- 250 gr zahăr pudră
- 70 gr amidon
- 70 gr făină
- 70 ml lapte
- 70 gr unt
- un praf de sare
- 2 linguri zeamă de lămâie
- coaja rasă de la 2 lămâi
- Pentru dulceața de vișine:
- 500 gr vișine congelate
- 150 gr zahăr
- 1 linguriță zeamă de lămâie
Mod de preparare pentru Rețeta Cheesecake japonez cu dulceață de vișine.
Începem prin a încălzi cuptorul la 190 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presarăm un praf de sare peste albușuri.
Crema de brânză o amestecăm cu gălbenușurile, apoi cu untul moale, frecat bine cu zahărul pudră și omogenizăm compoziția. Adaugăm laptele, apoi amidonul amestecat cu făina și coaja rasă de lămâie. La final, încorporăm albușurile bătute spumă cu un praf de sare, în care s-a adăugat, treptat și zeama de lămâie.
Tapetăm forma de cheesecake cu puțin unt și întindem compoziția de cheesecake japonez în ea.
- Din aceeași categorie, mai puteți opta și pentru Rețeta Cheesecake cu fructe de pădure și jeleu!
Coacem minunatul cheesecake japonez la 190 de grade pentru 20 de minute, apoi la 150 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
Îl lasăm la răcit, la loc mai răcoros, apoi îl dăm la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Între timp, fierbem la foc încet, vișinele amestecate cu zahărul și o ceșcuță de apă, aproximativ 30 de minute, până rezultă o dulceață de vișine consistentă. Spre final de fierbere, adăugăm și puțină zeamă de lămâie.
Servim deliciosul cheesecake japonez glazurat cu dulceață de vișine, alături de cei dragi.