- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru cei care se întreabă de ce acest desert se numește Cușma lui Goguță, denumirea este inspirată din folclorul moldovenesc ce povestește despre un cioban ce purta pe cap o căciulă mare din blana de miel. Ciobanul iși dorea o căciulă mare, cât tot satul lui, așa încat nimeni să nu mai sufere de frig.
Rețeta a fost preparată în emisiunea Chefi la cuțite de concurentul Vasile Cvasnei, bucătar în Republica Moldova.
Ce ne trebuie pentru a prepara rețeta Cușma lui Goguță:
- 400 g făină
- 1 l lapte
- 6 ouă
- 50 g unt
- 2 batoane de vanilie
- 1 vârf linguriță de sare
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 150 g zahăr pudră
- 700 g vișine fără sâmburi, din compot
- 200 g ciocolată neagră
- alune
- Frunze de mentă
Mod de preparare pentru rețeta Cușma lui Goguță
Mai întâi se prepară un aluat clasic de clătite.
Se mixează ouăle cu un praf de sare și 50 g zahăr, apoi se adaugă laptele și, treptat, făina.
Se omogenizează și se adaugă semințele de la un baton de vanilie.
Compoziția de clătite se lasă la odihnit 10 minute, apoi, se coc clătitele în tigaia încinsă, unsă cu puțin ulei sau unt.
Când se răcesc clătitele se umplu cu vișinele scurse din compot.
Apoi se pregătește crema.
Se mixează bine smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră și se adaugă semințele de la un baton de vanilie.
Se asamblează Cușma lui Goguță pornind de la trei clătite la bază, apoi două și una, iar între ele și deasupra se va pune frișca.
Se rade ciocolată neagră deasupra și se decorează cu frunze de mentă.
Rețeta Cocktail de creveți cu avocado, inspirată din bucătăria englezească... Cum preparăm un delicios și reușit mousse de ciocolată...