Leguminoasele cum ar fi fasolea, soia, năutul, lintea, arahidele sunt bogate în minerale, însă, potrivit medicilor, organismul nostru asimilează aproximativ jumătate din cantitatea nutrienților.
Organismul uman are nevoie de zinc, fier și magneziu pentru a preveni stările depresive și a funcționa corect. De aceea, există o metodă eficientă ce îți va ajută organismul să asimileze toate mineralele necesate.
Leguminoasele trebuie lăsate la înmuiat, peste noapte, în apă foarte caldă - 60 de grade Celsius, pentru a reduce conținutul de acid fitic. Această schimbare simplă are un efect uriaș: creșterea absorbției mineralelor în proporție de 50-100%.
De asemenea, fierberea fasolei uscate trebuie făcută la temperatură mică, timp îndelungat, scrie jurnalul.ro. Focul de lemne este ideal, dar în cazul în care nu putem recurge la această modalitate de preparare, trebuie să avem grijă ca sursa de căldură să fie la temperatura cea mai joasă.