Antena Căutare

Desert pe bază de foie gras cu piure de mango și cremă de vanilie

Chiar dacă nu a impresionat juriul cu acest preparat, combinația a părut tare interesantă.

Ingrediente

  • 600 g foie gras
  • 500 g zahăr
  • 500 ml coniac
  • 2 păstăi de vanilie
  • 3 mango
  • 100 g amidon
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • Sare
  • Piper
  • 5 g miere polifloră
  • flori comestibile pentru décor
  • 1 portocală

Mod de preparare

Se încinge o tigaie la foc încet și se pun bucățile de foie gras, pe pat de zahăr.

Se lasă la caramelizat, întorcându-l de pe o parte pe cealaltă, se ung cu puțină miere și se flambează cu coniac.

Se curăță mango, se taie în cubulețe care se trec prin blender cu puțin zahăr, sare, puțin amidon și mierea.

Pentru crema de vanilie, se separă gălbenușurile de albușuri.

Albușurile se amestecă cu jumătate din cantitatea de lapte, jumătate din smântâna pentru frișcă și o păstaie de vanilie și 50 g amidon și se fierb până se îngroașă compoziția, apoi aceasta se trece printr-o sită.

Gălbenușurile cu 40 g zahăr și semințele de vanilie se amestecă bine, apoi se adaugă restul de lapte și smântână pentru frișcă, se omogenizează bine și se fierbe compoziția la bain marie, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă.

Se amestecă cele trei creme în cupe și se așază bucățile de foie gras deasupra, plus florile comestibile.

Zuppa inglese, un desert tradițional italian... Paste cu sos pesto şi ton, o reţetă bună pentru orice sezon! Faci o minune de mâncare în doar trei paşi simpli!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x