Este un preparat dulce și cremos, originar din America de Sud și se poate folosi ca umplutură pentru clătite sau la diverse prăjituri și preparate dulci. Iar cel mai important, se face cu doar două ingrediente.
Cum faci dulceață de lapte:
Pentru a prepara așa ceva ai nevoie de doar două ingrediente:
- lapte foarte gras, preferabil lapte proaspăt muls de vacă sau lapte cu 3,5% grăsime de la magazin. Nu iese cu lapte UHT. Ai nevoie de 1 litru și jumătate de lapte
- 1250 grame de zahăr tos
- un pliculeț de zahăr vanilat, o linguriță cu esență de vanilie sau un baton de vanilie, după cum preferi.
- un praf de sare
Mod de preparare:
Cel mai bine este să folosești o oală înalta despre care știi sigur că nu este aderența (nu se lipește laptele de fund la fiert). Lași laptele la fiert împreună cu zahărul și amesteci până se topește. Apoi aștepți că laptele să dea în clocot și reduci focul.
Ai grijă să nu dea laptele în foc! Trebuie să amesteci des cu o spatulă de silicon sau o lingură de lemn. Prima etapă este formarea laptelui condensat. Ulterior, preparatul va începe să capete o culoare maronie. Din acel punct, trebuie să mai stea la fiert maxim 5-10 minute.
Piept de pui cu ciuperci și smântână, făcut în 20 de minute, la tigaie! Nici mofturoșii nu ar refuza așa deliciu!... Cum faci cel mai bun cozonac cu cacao, nucă și rahat. Secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină ...