Dulceața de ardei iute, este un preparat exotic, considerat chiar afrodisiac și este minunat alături de o friptură, de legume de orice fel, alături sau chiar în ciocolată, dar și pe un platou cu brânzeturi.
Dulceața de ardei iute se prepară destul de rapid, însă trebuie neapărat purtate mănuși pentru a nu avea surprize neplăcute.
Această dulceață poate fi preparată doar din ardei iute sau 50% ardei iute și 50% ardei capia. Nu este recomandată, însă dulceața foarte picantă, doar din ardei iute, pentru că poate cauza iritații, arsuri gastrice sau diverse alergii.
Consumul regulat de dulceață de ardei iute ajută la curățarea arterelor, la îmbunătățirea memoriei, ameliorarea sinusurilor și contribuie la diminuarea valorilor colesterolului, dar ajută și la eliminarea surplusului de kilograme.
Dulceață de ardei iute. Cea mai bună rețetă pe care să o prepari acasă - Ingrediente:
- 1 kg ardei iute, roşu
- 1 kg ardei capia,roșu
- 1 l oţet de 9 grade
- 1 kg zahăr
- 1 lingură sare pentru murături
Dulceață de ardei iute. Cea mai bună rețetă pe care să o prepari acasă - Preparare
Ardeii, atât cei iuți, cât și capia, se curăță de cotoare, nervuri și semințe, se taie în cuburi și se trec prin robot, sau prin mașina de tocat.
Într-un vas cu perețu dubli se pune la fiert oțetul cu zahărul și se amestecă până la topirea zahărului.
Când lichidul începe să devină consistent, se adaugă ardeii și se lasă la foc mai mic, aproximativ o oră.
Citește și: Dulceață de zmeură. Rețeta tradițională din Bucovina
Dulceața de ardei iute se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se închid ermetic cu capacele din dotare și se învelesc în pături, lăsându-le așa până se răcesc. Apoi se etichetează și se trec în cămară.
Citește și: Dulceață de smochine. Rețeta simplă și gustoasă ca la Svinița
Dulceața de ardei iute se servește fie ca sos la diferite fripturi și garnituri, fie se adaugă câte puțin în diverse preparate, pentru un plus de gust.