Cantalup este o denumirea unui tip de pepene galben, cu coaja groasă și dungată, și miezul foarte dulce și aromat din care se poate prepara și o demențială dulceață.
Tot din acest tip de pepene galben - cantalup, se pot prepara și diverse rețete de înghețată, sorbet, tartă și plăcintă, aroma lui fiind deosebită.
Dulceață de pepene galben. Rețetă de dulceață din cantalup - Ingrediente:
- 2 kg pepene galben, cântărit curățat
- 1250-1500 gr zahăr
- zeama de la 1 lămâie
Dulceață de pepene galben. Rețetă de dulceață din cantalup - Preparare
Pentru a prepara dulceață de pepene galben mai întâi curățăm pepenele ce coajă și de semințe și tăiem miezul în cuburi micuțe.
Punem cuburile de pepene într-o oală cu pereți dubli și stoarcem zeama de la o lămâie peste el.
Adăugăm zahărul și amestecăm ușor, apoi acoperim oala cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 24 de ore. În acest timp, mai agităm oala și mai amestecăm ușor ingredientele, pentru a ajuta zahărul să se topească.
Citește și: Cum preparăm dulceață din coji de pepene roșu
După cele 24 de ore, punem oala la foc mic și o lăsăm câteva minute, atât cât să se topească tot zahărul. Amestecăm cu grijă să nu strivim cuburile de pepene.
Cu ajutorul unei spumiere transferăm cuburile de pepene galben într-un bol.
Fierbem siropul rămas în oală până devine consistent, îndepărtând spuma care se formează.
Adăugăm cuburile de pepene galben și le mai fierbem cu siropul 5-6 minute, apoi stingem focul și transferăm dulceața de pepene galben în borcaneșe sterilizate.
Citește și: Dulceață de smochine. Rețeta simplă și gustoasă ca la Svinița
Ca și la celelalte rețete de dulceață, păstrăm borcanele în pături până se răcesc definitiv, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.
La iarnă ne vom bucura savurând delicioasa dulceață de pepene galben, cu nostalgia zilelor de vară.
Prăjitura turnată cu mere. Rețetă de prăjitură cu mere și aluat fraged... Prăjitura Mălai dulce. Rețetă tradițională de alivenci moldovenești...