Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă de sezon, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de „MERE PE CANAPEA”.
Ingrediente:
12 mere mijlocii
12 feliuțe de pâine
50 g unt proaspăt
2 linguri de zahăr
scorțișoară
SIROP - 150 g zahăr, 1 pahar cu apă
Mod de preparare:
Se curăță merele, se scobesc la mijloc și pe măsură ce sunt curățate, se pun în apă rece, ca să nu se înnegrească. Se taie pâine felii. Se unge cu unt o formă, se pun feliiile de pâine ți pe deasupra merele bine scurse, umplute la mijloc cu zahăr.
Deasupra, peste fiecare, se pune o bucățică de unt. Se dau la cuptoe, la foc potrivit, cam 3/4 de oră. Se umezesc de câteva ori cu sirop de zahăr. Când sunt aproape gata, se toarnă deasupra câteva linguri de sirop legat și se mai lasă puțin la cuptor. Se servesc în formă. Se presară cu scorțișoară.
POFTĂ BUNĂ!
Cum face gospodina Sanda Marin - turtă dulce. Târgul de Crăciun la tine-n bucătărie!... Rețeta de cozonac pe care trebuie să o încerci de Crăciun. Ingredientul secret pentru cel mai delicios desert...