- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
File de biban cu piure de conopidă, sfeclă roșie și sos vierge, o combinație interesantă de ingrediente cu gust pe măsura așteptărilor.
Ingrediente
- 6 fileuri de biban dezosat
- 100 ml ulei de măsline -
- sare
- piper negru macinat
- piper alb macinat
- oțet balsamic
- 8 buc. sfeclă roșie, crudă
- 8 buc. sfeclă galbenă, crudă
- 300 g unt
- 1 conopidă mare
- 1 l lapte
- 4 roșii mari
- 2 lime
- 2 lămâie
- 1 legatură busuioc proaspăt
- 20 g oregano uscat
- 7-8 crenguțe cimbru uscat
- 1 legatură mentă proaspătă
- 200 ml smântână lichidă
- ridichi multicolore
- 6 căței de usturoi
Mod de preparare
Se porneşte cuptorul.
Se pune sfecla roşie, în coajă, cu puţin ulei de măsline în folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute.
Se procedează la fel şi cu sfecla galbenă.
După gătire, se decojesc, se taie în wedges şi se trag la tigaie în unt cu sare și piper, după care se stinge cu puţin oţet balsamic.
Conopida se taie în bucăţi mai mici, se pune într-o crăticioară împreună cu lapte, smântână, usturoi, sare, piper, şi se găteşte suficient pentru a fi transformată în piure.
Piureul se prepară când preparatul este cald, pentru a nu avea cocoloaşe.
Dacă rămân totuşi cocoloaşe, se va trece prin sită.
Apoi se pune în sosiera specială pentru sosuri sau piureuri.
Se prepare un sos vierge.
Se scufundă roșiile într-o crăticioară cu apă clocotită pentru 5 secunde, după care se scot și se pun într-un bol cu apă cu gheaţă.
În acest fel, se pot decoji mai uşor.
După decojire, se taie în patru şi li se scot seminţele, păstrând doar pulpa.
Din pulpa de roşii se taie bucăți în forme circulare.
Se amestecă într-un bol cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper, busuioc, mentă, şi se lasă deoparte.
Fileurile de biban se crestează, se freacă cu sare şi piper, puțin cimbru şi se prăjesc în tigaia încinsă cu ulei de măsline.
Pentru decor se mai folosesc şi ridichi multicolore date pe mandolină.
Cartofi umpluți cu carne și garnitură de hribi... Gnocchi cu piept de pui și sos de gorgonzola...