Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor

Rețetă de File de biban de mare cu cartofi noi și sos veloute

Ce poate fi mai gustos în materie de pește, decât un File de biban de mare cu cartofi noi și sos veloute?

Ce poate fi mai gustos în materie de pește, decât un File de biban de mare cu cartofi noi și sos veloute?

Ingrediente pentru rețeta de File de biban de mare cu cartofi noi și sos

  • 10 bucăți biban de mare filetat și curățat
  • 1 kg cartofi albi, noi
  • 1 kg cartofi roșii
  • 250 g unt sărat
  • 2 linguri muștar Dijon
  • 2 linguri muștar cu boabe (wholegrain mustard)
  • 2 bucăți ceapă shallots
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 lămâi
  • 1 legatură pătrunjel proaspăt
  • 100 g făină albă
  • 300 ml vin alb sec
  • 300 ml stock de pește
  • sare și piper alb
  • 50 ml ulei de foarea soarelui

Mod de preparare pentru rețeta de File de biban de mare cu cartofi noi și sos

Bucățile de biban se asezonează cu sare și piper, apoi se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei, pe partea cu piele, până se rumenesc.

Se adaugă la final și puțin unt.

Cartofii se spală pe coajă și se fierb în apă cu sare după care se zdrobesc ușor cu furculița

Se adaugă muștarul și ceapa tocată mărunt, se asezonează cu sare și piper după gust și pătrunjel tocat.

Pentru sos, se călesc în unt ceapa și usturoiul tocate mărunt, se adaugă făina și se amestecă până se omoginează.

Se adaugă vinul și stock-ul de pește și se lasă la foc mic până se omogenizează din nou.

Se strecoară prin sită și se servește cu peștele și cartofii.

Puteți încerca și această delicioasă rețetă de File de biban cu piure de conopidă, sfeclă roșie și sos vierge!

Video