O combinație reușită între o rețetă australiană de friptură din carne de crocodil și un delicios sos grecesc.
Ingrediente
- 1 kg carne de crocodil
- 100 g caviar negru
- 250 g frunze de spanac
- 1 lingură muștar
- 500 g spaghete
- 200 g unt slab
- 100 g unt nesărat
- piper alb
- piper negru
- 250 ml stock de pește
- 1 lămâie
- 1 lime
- 200 ml smântână de gătit
- 1 ceapă galbenă
- 1 legătură lemongrass
- 1 legătură chives
Mod de preparare
Într-un vas, se pune o ceapă tocată cât mai mărunt, iar peste ea se adaugă bucăți din carnea de crocodil.
Se râșnește peste ele piper negru, sare, se adaugă muștarul și stock de pește cât să fie carnea acoperită.
Se amestecă bine carnea de crocodil în această marinadă și se lasă așa 15 minute, după care, se rumenește în unt.
Se fierb pastele în apă clocotită cu sare, la fel și spanacul, se fierbe în apă cu puțină sare.
Pe niște bucăți din folie de aluminiu se întinde un rând de paste, spanac peste ele, iar peste spanac se așază o bucată de carne care se rulează împreună cu ingredientele respective și se înfășoară în folie.
Se dau rulourile la cuptor pentru câteva minute.
Se toacă lemongrassul și puțin chives în rondele, lime-ul se dă pe răzătoare și se călesc în unt.
Se presară piper alb, râșnit, apoi se adaugă puțin stock de pește și smântâna și se fierbe pentru câteva minute, obținând un sos alb, gustos.
Cu acest sos se servesc rulourile de crocodile cu paste și spanac.
Se decorează cu rondele de chives.
Pizza Retro - o altfel de pizza preparată în vas de lut... Gazpacho cu crema de avocado și frigărui de creveti și cod...