Antena Căutare

Friptură de pui fraged cu sos de prune și scorțișoară. Rreţeta lui Vlăduţ

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne îmbie cu o rețetă de friptură de pui cu sos de prune și scorțisoară, plină de gust și miresmele toamnei bogater și frumos colorate.

Friptură de pui cu sos de prune și scorțișoară | Chefi la cuțite

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne îmbie cu o rețetă de friptură de pui cu sos de prune și scorțisoară, plină de gust și miresmele toamnei bogater și frumos colorate.

Citește și: Prăjitură pufoasă cu prune. Un desert de toamnă spectaculos

Ce ne trebuie pentru Rețeta lui Vlăduț: Friptură de pui fraged cu sos de prune și scorțișoară?

  • 1 pui fraged( cocoșel de munte)
  • sare și piper
  • ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1-2 smochine
  • 1-2 prune mari, de masă
  • Pentru sos de prune:
  • 1 kg prune mari, de masă
  • 750 ml vin roșu
  • 2-3 batoane de scorțișoară
  • 250 gr zahăr brun
  • 50 gr unt
Articolul continuă după reclamă

Citește și: Efectele surprinzătoare ale consumului de scorțișoară. Află ce spun nutriționiștii


Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Friptură de pui fraged cu sos de prune și scorțișoară?

Puiul fraged se masează cu ulei, se condimentează cu sare și piper și se înfășoară în hârtie de copt împreună cu o smochină și o prună, tăiate, pentru a-și degaja aromele. Apoi se înfășoară în folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 40-50 de minute la 200 de grade.

Apoi, se îndepărtează folia și hârtia, se așază în tavă de jur împrejur foi de dafin și se mai lasă puiul la cuptor pentru 15 minute. În ultimele 5 minute se glazurează cu puțină miere diluată cu puțină apă.

Citește și: Rețeta Friptură din coaste de porc cu sos de prune și porumb copt

Între timp, se prepară deliciosul sos de prune cu scorțișoară. Se pune zahărul la caramelizat într-o tigaie antiaderentă, iar când este topit, se adaugă vinul. Se adaugă și 3-4 batoane de scorțișoară și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul. Apoi, se adaugă prunele tăiate în jumătăți și fără sâmburi, cu partea decupată în jos. Se lasă să fierbă până acestea își degajă bine aroma în sos, aproximativ 30 de minute. la final de fierbere, se adaugă și un cub de unt, pentru cremozitate.

Friptura de pui fraged se servește glazurată cu deliciosul sos de prune cu scorțișoară, dar și cu câteva prune alături.

Este o rețetă cu arome intense de toamnă pe care nu ar trebui să o ratăm cât încă mai găsim prune pe piață.

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesati videoclipul de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Rețeta Poulet basquaise. O rețetă de pui din bucătăria franțuzească... Thay curry cu dorada. Rețetă inspirată din bucătăria asiatică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x