Ingrediente pentru rețeta de Friptură de vițel, cu os:
- 1200 g mușchi de vițel cu os
- 200 g răchițele
- 80 g amidon de cartofi
- 100 g zahăr
- 20 g busuioc
- 1350 g cartofi
- 60 g lămâie
- 20 g sare de mare
- 4 g piper negru, boabe
- 40 ml ulei de măsline
- 160 g ceapa
- 40 g unt
- 20 g sare
Mod de preparare pentru rețeta de Friptură de vițel, cu os:
Mușchiul de vițel se marinează într-un amestec din: lămâie, sare de mare, piper negru boabe, ulei de măsline și ceapă tocată mărunt, pentru minim 20 de minute.
Apoi se prăjește la grill, până se rumenește pe ambele părți.
Pentru garnitură, cartofii se taie în felii rotunde, care se ung cu unt și se presară cu sare.
Se dau la cuptor în foile, la temperatura de 160 grade pentru 30 de minute.
Pentru sos, se fierbe un sirop din apă cu zahăr, iar în el se adaugă rachitele și amidonul.
Pe o farfurie rotundă, se așază carnea de vițel în centru, iar de jur împrejur se stropește cu sos.
Într-o parte se pune garnitura și se ornează cu busuioc.
Poftă bună!
Rețeta de Cotlet de berbecuț cu cheesecake de sparanghel și merișoare... Clătitele de post nu trebuie să lipsească de pe masa ta acum! Noi îți oferim cea mai simplă rețetă!...