O rețetă de gazpacho clasic, dar servit la cupă, combinat cu o cremă de avocado și niște frigărui, pentru contrast de culoare și savoare.
Ingrediente
- Pentru Gazpacho:
- 1 kg roșii proaspete
- 1 ceapă
- 1 castravete
- 1 ardei verde
- 2 grăunți de usturoi
- 200 g miez de pâine albă (de o zi doua vechime)
- 3 linguri de oțet
- 1 pahar de apă plată
- 50 g sare
- Pentru crema de avocado:
- 2 avocado (coapte)
- 200 g smântână pentru gătit
- 1 lămâie verde
- 10 g piper negru măcinat
- Pentru frigărui:
- 20 creveți
- 120 g de filede cod (nesarat)
- o legatură de pătrunjel
- 300 ml ulei de măsline (extravirgin)
- 10 fire de apagic verde pentru ornat
Mod de preparare
Gazpacho
Tocăm legumele şi le punem la blender, adaugăm pâinea şi le pasăm până când compoziţia devine cremoasă.
Se adaugă apoi apă, uleiul, sarea şi oţetul şi se omogenizează din nou.
Se dă gazpacho la frigider până când se prepară şi restul ingredientelor.
Crema de Avocado
Se taie fructele de avocado pe jumătate şi li se scot sâmburii, iar pulpa şi se taie în cuburi, apoi se pasează în blender.
Se adaugă smântâna, se stoarce lămâia peste compoziţie şi se asezonează cu sare şi piper, după gust.
Se trece compoziţia prin sită pentru a se obţine o cremă omogenă.
Frigărui
Se înlătura pielea de pe muşchiul de cod, apoi se taie în cuburi, se condimentează cu sare şi piper şi se prăjeşte în tigaie.
Se decojesc creveţii, se condimentează cu sare şi piper şi se pun la prăjit în tigaie.
Se servește gazpacho în cupe, iar crema de avocado și frigăruile, pe