Ingrediente
- 1 kg de burta congelata (taiata julien)
- 3 cepe uscate
- 3 lg pasta de tomate
- 1 ardei capia
- ulei floarea soarelui
- delikat
- piper
- 5 oua
- 250 ml smantana
- 400 gr spanac congelat (frunze intregi)
- otet
- 2 capatani usturoi
- 5 cartofi
- patrunjel
- sfecla rosie la borcan (feliat rondele)
- frunze de valeriana
- 150 gr bacon
- unt
- praf de boia dulce
- cimbru uscat
- 1 borcanel de hrean
- 1 bagheta paine
Mod de preparare
1. Cartofii se curata, se pun la fiert in apa cu sare.
2. Se curata ceapa, ardeiul, se taie julien. Se pun la calit, in ulei de floarea soarelui.
3. Se adauga burta taiata fasii, se completeaza cu 2-3 cani de apa.
4. Baconul se rumeneste separat, intr-o tigaie, apoi se adauga peste burta. Se adauga pasta de tomate, delikat. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si boia. Se lasa sa fiarba bine, pana scade zeama si burta este bine patrunsa.
5. Spanacul si usturoiul se toaca grosier, se pun la calit in unt. Cartofii se paseaza grosier, se adauga in supa. Se completeaza cu apa, se lasa sa fiarba putin. Ouale se amesteca bine cu smantana, se adauga peste ciorba. Se adauga usturoi, putin hrean. Se potriveste gustul cu sare, putin otet.
6. Painea se taie felii si se prajeste, se condimenteaza cu sare si usturoi.
7. Se servesc alternativ, tocanita de burta si supa de spanac, cu paine prajita.