Sosurile de brânzeturi, dense și cu gust înțepător, au devenit o alegere perfectă pentru a fi servite cu paste, sau diverse cărnuri.
Ingrediente
- 400 g piept de pui
- 400 g ceafă sau cotlet de porc
- 150 g gorgonzola dulce
- 150 g gorgonzola picantă
- 200 g miez de nucă
- 200 g unt
- 50 g ulei
- 1 kg gnocchi
- sare
- Piper
- Busuioc verde
- 8 roșii cherry
- 10 măsline negre
Mod de preparare
Preparare gnocchi
Se pune o oală la fiert, cu apă și sare.
Când începe să fiarbă se pun pastele și se lasă 8-10 minute, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Când au fiert, se scot în strecutoare și se lasă la scurs cu un capac peste ele ca să rămână calde.
Preparare carne
Se rumenește carnea de pui pe un grill, iar cea de porc pe altul, asezonate cu sare și piper.
Când carnea este preparată, se transferă într-un vas cu capac.
Preparare sos
Se pune o tigaie la încins și se topește untul în ea..
Adăugăm brânza mărunțită, iar când s-a topit, adăugăm smântâna, nucile pralinate și lăsăm sosul să fiarbă aproximativ 5.
Preparatele se așază pe platouri și se decorează cu roșii, măsline și busuioc.