Antena Căutare

Gnocchi nero di sepia cu sos de șofran

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 3 ouă
  • 1 kg cartofi roșii
  • 50 g nucșoară
  • 100 g nero di sepia
  • 4 buc. black tiger
  • 250 g creveți decorticați
  • 100 g sare
  • 5 g șofran
  • 100 g piper
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 l smântână de gătit
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 caserolă chivas
  • Germeni de mazăre

Mod de preparare

Se pun pe foc două oale cu apă și sare.

Articolul continuă după reclamă

Îtr-una se fierb cartofii, iar în cealaltă se pun capetele de creveți.

Când cartofii sunt fierți, se curăță de coajă și se pasează împreună cu sare, piper, nucșoară, nero di sepia, apoi se adaugă ouăle și făina.

Din aluatul rezultat se formează gnocchi.

Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și se aromatizează cu un cățel de usturoi răzuit, apoi se adaugă creveții, sare, piper, grand cucina , stoc de pște și zafferano .

Se prepară la foc mic.

Între timp se fierb gnocchi pentru 7-8 minute, apoi se scot, se adaugă în sosul de pe foc și se mai prepară împreună pentru 3-4 minute.

Se mai asezonează cu sare și condimente după gust, apoi se montează preparatul pe farfurii și se decorează cu chivas și germeni de mazăre.

Delicii cu clătite... Piept de rață cu piure de păstârnac, coulis de fructe și morcovi caramelizați...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x