Ingrediente
- 1 kg făină
- 1 legătură pătrunjel verde
- 3 ouă
- 1 kg cartofi roșii
- 50 g nucșoară
- 100 g nero di sepia
- 4 buc. black tiger
- 250 g creveți decorticați
- 100 g sare
- 5 g șofran
- 100 g piper
- 100 ml ulei de măsline
- 1 l smântână de gătit
- 1 căpățână usturoi
- 1 caserolă chivas
- Germeni de mazăre
Mod de preparare
Se pun pe foc două oale cu apă și sare.
Îtr-una se fierb cartofii, iar în cealaltă se pun capetele de creveți.
Când cartofii sunt fierți, se curăță de coajă și se pasează împreună cu sare, piper, nucșoară, nero di sepia, apoi se adaugă ouăle și făina.
Din aluatul rezultat se formează gnocchi.
Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și se aromatizează cu un cățel de usturoi răzuit, apoi se adaugă creveții, sare, piper, grand cucina , stoc de pște și zafferano .
Se prepară la foc mic.
Între timp se fierb gnocchi pentru 7-8 minute, apoi se scot, se adaugă în sosul de pe foc și se mai prepară împreună pentru 3-4 minute.
Se mai asezonează cu sare și condimente după gust, apoi se montează preparatul pe farfurii și se decorează cu chivas și germeni de mazăre.